I WILL NEVER FORGET YOU MJ

Seni hiç kimse hayranlarından fazla sevemez. Hatta ailen bile.Çünkü bizim senden hiç bir çıkarımız yoktu. Albümlerini aldık, şarkıların dinledik.
Sen en narin ama sahnede en güçlü olandın. Kalbimiz hala acıyor. Senin en güzel fotolarını koyuyuyorum. Çünkü hafızamda her zaman kalbimizi çarptıran, bizi çıldırtan Michael'sın.
Asla o kötü resimlerine bakmadım. Sen benim içimdeki güzellikleri uyandıransın. Senin dünya çocuklarına yaptığın yardımları gördüğümde önemsemeye başladım insanları.

İlk senin sayende topluma hizmet vermeyi öğrendim. Kim ne derse desin, senin gerçek hayranların SENİ ÇOOOK SEVİYOOOR. VE SENİ HEP AŞAGIDAKİ RESİMLERDE OLDUĞU GİBİ HATIRLAYACAK.

I WILL NEVER FORGET YOUR AVESOME DANCE PERFORMANCE AND YOUR PERFECT SONGS. A PART OF ME DIED.






I LOVE YOU MICHAEL JACKSON

Seni seviyorum, seni seviyorum, seni seviyorum Michael, çocukluğumun, gençliğimin ilahı. Hiç söylemediğim ama kalbimde müziğini taşıdığım kral. TRT zamanlarında Sezen Cumhur Önal'ı gec saatlere kadar beklerdim.

Arada bir sana özel yaptığı programlarda anne babamla kavga ederek izlerdim. Tek kanal tek kumanda.

Seni seviyorum, sana aşığım, Sen en büyüksün. Hiç üzülme biz seni hep hayran olduğumuz şekilde izleyeceğiz.












ZENGİN OLMAMA 1.999.000 YTL KALDI!




ZENGİN OLMAMA 1.999.000 YTL KALDI!
Dolar milyarderleri listesinde 35 Türk

Sevgili Arkadaşlar,
Para, para, para, ne güzel paraaaa. Oh dünyanın zengilenleri listesi açıklanmış. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Benimde bu konuda bir fantezim yok değil hani. Şu anda 35 yaşındayım. Yani yolun yarısı. Benim dilek listemde 40 yaşında yani beş yıl sonra 2 trilyonum olacağına dair istek var.
Bakın buraya yazıyorum. 40 yaşında eğer iki trilyonum olursa bu pozitif düşünce sistemine herkes inansın derim.
Bu yüzden her gün kafamda hayali bir para koyuyorum. Zengin olmama kaç para kaldı dersiniz. Hemen söyleyeyim. 1.999.900 YTL. Eski rakamlarlada yazayım nolur nolmaz. Burası Türkiye, neme lazım sıfırlar geri gelebilir. 1.999.999.000 TL.
Opüldünüz.

Güzarman


Forbes dergisinin en zenginler listesinde Bill Gates 13 yıl sonra tahtını Warren Buffet’a kaptırdı. Türkiye’den 13 yeni isim listeye girerken, Türk milyarder sayısı 35’e çıktı.


En genç milyarder Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg oldu.Amerikan finans çevrelerinin dergisi “Forbes Magazine” tarafından hazırlanan dünyanın milyarderleri listesinde yer alan 1125 milyarderin toplam servetinin 4.4 trilyon dolar olduğu açıklandı.


Milyarderler listesinin 13 yıldır ilk sırasında bulunan yazılım devi Microsoft’un kurucusu Amerikalı Bill Gates’in yerini bu yıl ilk kez ABD’li yatırımcı Warren Buffet aldı. Buffet’ın serveti 62 milyar dolar olarak tahmin edilirken, Bill Gates’in serveti 58 milyar dolarda kaldı. Dünyanın en zengin ilk 10 ismi ise şöyle:



Warren Buffet (62 milyar dolar)
Meksikalı işadamı Carlos Slim Helu (60 milyar dolar)
Bill Gates (58 milyar dolar)
Hintli işadamı Lakshmi Mittal (45 milyar dolar)
Hintli işadamı Mukesh Ambani (43 milyar dolar)
Hintli işadamı Anıl Ambani (42 milyar dolar)
Ikea’nın sahibi İsveçli işadamı Ingvar Kamprad (31 milyar dolar)
Hintli işadamı K.P. Singh (30 milyar dolar)
Rus işadamı Oleg Deripaska (28 milyar dolar)
Alman işadamı Karl Albrecht (27 milyar dolar)



Derginin Genel Yayın Yönetmeni Steve Forbes, ve editörler Luisa Kroll, Paul Maidment ve Matthew Miller’in yaptıkları basın toplantısıyla açıklanan listede bulunan milyarderlerin “ortalama servetinin” geçen yıla göre 250 milyon dolar artışla 3.9 milyar dolara çıktığı belirtildi.


Ayrıca, listedeki milyarderlerin üçte ikisinin servetlerini miras yoluyla değil kendilerinin elde ettiği kaydedildi.


EN ÇOK MİLYARDER ABD’DE Listeye göre ABD, 469 milyarderle 1125 kişilik listede 1. sırada bulunuyor. ABD’yi ise bu yıl Almanya’yı geçerek 87 milyarderle 2. sıraya yerleşen Rusya izliyor. Rusya’nın başkenti Moskova da bu yıl New York’u geride bırakarak dünyada en çok milyarderin yaşadığı şehir olarak ilk sıraya yerleşti.


Bölgesel dağılıma göre en çok milyarder ABD’de yaşarken, listedeki 298 milyarder Avrupa’da, 211’i Asya-Pasifik bölgesinde, 84’ü Orta Doğu ve Afrika bölgesinde (Türkiye bu bölge içinde), 63’ü de (ABD hariç) Kuzey ve Güney Amerika’da bulunuyor.


LİSTEDEKİ İLK AFRİKALILAR


Listeye yeni eklenen milyarderlerin yüzde 70’i ABD, Rusya, Hindistan ve Çin’de yaşıyor. Bu sene listeye ilk kez Afrika doğumlu 3 milyarder eklendi. Amerikalı 469 milyarderin servetlerinin toplamı 1.6 trilyon dolarken ABD dışında yaşayan 656 milyarderin servetlerinin toplamının 2.8 trilyon dolara ulaştığı görüldü.


Listedeki 50 milyarderin 40 yaşın altında olduğu ve bu 50 milyarderin 25’inin liSteye yeni eklendikleri, dünyanın en genç milyarderinin ise 1.5 milyar dolarlık servetiyle Facebook’un yaratıcısı 23 yaşındaki Mark Zuckerberg olduğu belirtiliyor.Zuckerberg’in şimdiye kadar Forbes dergisinin listesinde yer alan, servetini kendisi elde eden en genç isim olduğu söyleniyor.


Zuckerberg listede 785. sırada bulunuyor. Milyarderler arasında yaş ortalamasının da 61’e düştüğü, bu düşüşte Rusya’nın (ortalama milyarder yaşı 46) ve Çin’in (ortalama 48) büyük rolü olduğu belirtiliyor.


99 KADIN MİLYARDER


99 kadın milyarderin bulunduğu listede bu kadınların ancak yüzde 10.1’inin servetlerini kendilerinin elde ettiği ve Çin’in en zengin kişisinin ise babası yoluyla 7.4 milyar dolarlık servete konan 26 yaşındaki Yang Huiyan olduğu dikkati çekiyor.


Dünyanın en zengin kadınının ise Loreal kozmetik şirketinin kurucusunun kızı Fransız Liliane Bettencourt ve servetinin 22.9 milyar dolar olduğu sanılıyor.


HİNDİSTAN REKOR KIRDI


Listede ilk 10’a girenlerin Hint asıllı olduğu ve Hindistan’ın bu anlamda rekor kırdığı belirtiliyor. Listenin 6 numarasında bulunan Anıl Ambani’nin bu yıl servetini 23.8 milyar dolar artırararak en fazla kazanan isim olduğu belirtilirken ilk 20’ye giren sadece 4 Amerikalı bulunuyor. İki yıl önceye kadar ilk 20’ye girenlerin yarısının Amerikalı olduğu belirtilirken listeye bu yıl en çok Hindistan, Çin ve Türkiye’den yeni milyarderler eklendiği görülüyor.


TÜRKİYE’DEN 13 YENİ İSİM


Türkiye geçen yıl 25 milyarderle listeye girerken bu yıl bu sayıyı 35’e çıkarmış bulunuyor. Listeye giren 13 yeni milyarderin isimleri şöyle:


Ali İbrahim Ağaoğlu, Ahmet Çalık, Hanzade Doğan Boyner,


Begümhan Doğan Faralyalı, Vuslat Doğan Sabancı, Sema Isıl Doğan,


Arzuhan Doğan Yalçındağ, Faruk Eczacıbaşı, Mübariz Gürbanoğlu,


Erman Ilıcak, Ahsen Özokur, Serra Sabancı ve Deniz Şahenk.


Geçen yıl Forbes listesinde bulunan ancak bu yıl listede olamayan isimler ise


Erol Sabancı, Asım Kibar ve Ömer Sabancı.Listeye göre 247. sırada Mehmet Emin Karamehmet geliyor ve onu şu 35 isim izliyor: 247-Mehmet Emin Karamehmet (4.3 milyar dolar)


256-Şarık Tara (4.1 milyar dolar) 260-Hüsnü Özyeğin (4 milyar dolar) 524-Semahat Arsel (2.3 milyar dolar)


524-Ahmet Nazif Zorlu (2.3 milyar dolar) 573-Rahmi Koç (2.1 milyar dolar)


573-Ferit Şahenk (2.1 milyar dolar) 605-Aydın Doğan (2 milyar dolar)


605-Suna Kıraç (2 milyar dolar) 652-Tuncay Özilhan (1.9 milyar dolar)


652-Mehmet Sinan Tara (1.9 milyar dolar) 677-Filiz Şahenk (1.8 milyar dolar)


677-Kamil Yazıcı (1.8 milyar dolar) 707-Erman Ilıcak (1.7 milyar dolar)


707-Faruk Yalçın (1.7 milyar dolar)

GOOGOL'IN İLGİNÇ BAŞARI HİKAYESİ

GOOGLE SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN!


Google´in İlginç Başarı Öyküsü
1938 Yılıydı AMERİKALI Matematikçi Edward KasnerMesai Bitiminde Evine Geldi. Kapıda Uzun Zamandır Göremediği 9 Yaşındaki Yeğenini Görünce Kasnerın Yorgunluğu Bir Anda Dağıldı. Bütün Sevgi Ve Şefkatiyle Yeğenine Sarıldı.Yeğeniyle Şakalaşan Edward Sordu: Söyle Bakalım Sana Çok Büyük Bir Rakam Versem, Onu Tanımlayan Bir Kelime Uydur Desem Bana Ne Dersin ?

Çocuk Biraz Düşündü Sol Gözünü Biraz Kırparak: ‘Googol Dedi. Kanser Bir Anda Bu Kelimeye Isındı Ve Sempatik Buldu. Böylece 10 Üssü 100 E Googol Adını Verdi. UZUN BİR ZAMAN SONRA BAŞKA BİR MATEMATİKÇİ BENCE 10 ÜSSÜ 100 E GOOLPLEX Demek Daha Mantıklı Ve Hoş Geliyor. Dedi. Yeni İsim Çoğu Kişi Tarafından Benimsenince Artık Böyle Söylenmeye Başlamıştı.

Aradan Yıllar Geçti. Stanford Üniversitesi Matematik Bölümünde Okuyan Sergey Brin Ve Larry Page Öğrencilik Yıllarında Bu Okulda Tanışıp Birbiriyle Arkadaş Oldular. İki Arkadaş Oldukça İyi Anlaşıyorlardı. Onların Ortak Bir Noktaları Da Derslerden Aldıkları Notların Yüksekliğiydi. Okul Arkadaşları Ayrılmaz İkiliye İki Kafadar Dahi Diyorlardı.

Nihayet Okul Bitti. Yeni Mezun İki Mühendis Sektörde Boşluk Olan Bir İşi Yapmak İstediler. İnternette O Sıralar Arama Motorları Yetersizdi. Bu Alan Oldukça Cazipti. Ama 2 Gencin Finansı Sağlayacak Yeterli Birikimleri Yoktu.İki Zeki Adam Bize Kim Yardımcı Olur Diye Konuşurlarken? Akıllarına Çok Parlak Bir Fikir Geldi.

Kendileri Gibi Stanfod Mezunu Olan Amerikalı Bir İşadamına Gitmek… Bu Adam Varlıklı Ve Bilişim Sektörünün Öncülerinden ANDY BECHOLSHEİM’di.Ona Projemizi Anlatalım, Şansımızı Deneyelim Anlatmakla Ne Kaybederiz? Diye Kendi Aralarında Fikir Yürüten İki Arkadaş Soluğu Ünlü İş Adamının Evinde Aldılar. Fakat Defalarca Ona UlaşamadılarBir Gün İki Genç Umutsuzca Yine Mr. BECHOLSHEİM’ı Sorarlarken Arkalarından Gelen Bir Ses Buyurun Benim DediŞaşırdılar Günlerdir Konuşmak İçin Çabaladıkları Adamın Karşılarındaydılar. Fırsatı Değerlendirip 15 Dakika Boyunca Nefes Almadan Anlattılar“Bitti Mi?”Gençler Elleri Boş Döneceklerini Anlayıp, Üzgün Bir Yüz İfadesiyle“Evet Efendim Bitti!”

Dediler.Mr.BECHEOLSHEİM Sözü Aldı: “Konuşmalarınız Bana Çok İnandırıcı Geldi. Şimdi Size 100.000 Dolarlık Bir Çek İmzalıyorum Haydi Gerçekleştirin Söylediklerinizi!”Çok Sevinerek İşe Koyulan İşe Koyulan İki Genç İlk Olarak Kendileri De Matematikçi Oldukları İçin, Dahi Bir Matematikçinin Anısına ; Onun Bulduğu Googol Adında Karar Kıldılar.

Daha Sonra Siteyi Goolplex Diye Adlandırmak Onlara Daha Hoş Geldi.Daha Sonra İse Telaffuzdaki Zorluk Nedeniyle Google Olarak Değiştirilen Site Günümüzde Bir Numaralı İnternet Arama Motorudur

Mr.KUMPİR TÜRKİYE'NİN BAŞARILI GİRİŞİMCİSİ

Merhaba Arkadaşlar,

Güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle, başarılı insanların öykülerini sizler için toparlıyorum. Azmin elinden hiç bir şey kurtulmaz. Azm eden kişiler deneyimlerini paraya çevirmeyi biliyor.

İşte size Mr. Kumpir'in başarı öyküsü, kendisinin web sayfası da var.
http://www.mrkumpir.com/

Keyifle okuyun. (Bu arada öğrencilik yıllarımda kumpircide çalışmıştım. İyi kumpir yaparım.)


Türkiye'den Dünya'ya Uzanan Bir Girişimcilik Öyküsü Erzurum doğumlu Halit Kesemen, 1994 yılında bir arkadaşının, "Bir dükkân tut, salata, sandeviç, kumpir satarsın" sözüne kadar kumpirin ne olduğunu bilmezken bir süre çıraklık yaptıktan sonra bir ekip kurarak ilk dükkanını İstanbul'da açar. Kısa zamanda Bayrampaşa'da 2 kumpir dükkânı daha açan ve bu gelişim ivmesini alışveriş merkezleri ile sürdüren Kesemen, 12 yıl boyunca işi büyütmüştürki, 11 Eylül saldırılarından sonra Türkiye'de de patlamaların yaşanması, terör tehdidinin tedirgin ettiği metropol insanının kapalı mekanlara ilgisinin azalması üzerine işletmelerini devretmek zorunda kalır.

Yeni ufuklara yelken açma girişimi Kaliforniya'da yaşayan Türkler'in ilk ve en büyük haber portalı olan Turkla.com sayesinde gerçekleşir.Bir ilanla gelen başarı Turkla.com adresinde Kesemen: "Türkiye'de yıllardır kumpir üzerine işletmelerim oldu ve bu işletmelerde temiz, hijyenik ve lezzetli kumpirler sundum. Türkiye'nin en iyisiyim diyebilirim. Beni davet edin, size kumpirin nasıl yapılacağı üzerine dersler vereyim" yazınca bir hafta içinde sadece Amerika'dan değil, dünyanın farklı yerlerinden onlarca kisiden davet alır.

İşin ciddiyetini kavrayan Kesemen "kurumsallaşma" çalışmalarını kendi çapında hızla başlatır. O artık MR. Kumpir Daha önce hiç yurtdışına çıkmamış olan Kesemen, bu davetler sayesinde ilk kez Amerika'ya gelir ve 4 ayrı yerde eğitim verir. Daha sonra Türkiye'ye geri dönen Halit Kesemen, "Yurtdışında kumpire talep çok. Ama kimse kumpiri tanıtmıyor" diyerek harekete geçer. İlk iş olarak 15 yaşındaki bir gence 100 Turkcell kontör karşılığında basit bir web sayfası hazırlatır. Web sayfası ile dünyaya açılan Kesemen'e Finlandiya, İsveç, Danimarka, Almanya gibi Avrupa'nın hemen hemen tüm ülkelerinden, son olarak Malezya, Tayland ve Körfez ülkelerinden teklifler gelmeye başlar.

İlk ABD gezisinde siyahi bir Amerikalı'nın kendisine "Mr. Kumpir" diye hitap ettiğini belirten Kesemen, o günden sonra bu ismin kendisiyle özdeşleştiğini ifade ediyor.Şu an Türkiye'de kumpir fırını yapan bir firmanın mümessilliğını yapıyor ve.Mr. Kumpir adıyla ABD'den Almanya ve Fransa'ya, Malezya'dan Tayland'a kadar kumpir zincirleri kuran Kesemen, kimi ülkelerde girişimcilere franchise veriyor, kimi yerlerde ise sadece kumpiri ve sistemini öğretiyor.

Bugüne kadar 14 ülkede 22 kumpir mağazasının kurulması için danışmanlık hizmeti veren Kesemen'in Almanya'da 2, Hollanda'da 1, İsviçre'de 1, Yunanistan'da 1, Belarus'da 1, Suudi Arabistan'da 1, Danimarka'da 1, franchise'ı bulunuyor.Turkiye ve bircok ülke de zincir marketleri olan Carrefour merkezinin tercihi ise Mr. Kumpir oluyor ve yapılan anlasma ile 40 'a yakın Carrefour magazasına Mr. Kumpir konseptleri kurlumu için anlaşma yapıyor. Türkiye'de de 8 franchise mağaza ile kitleleri kumpirin dayanılmaz tadıyla buluşturan Kesemen, sonunda Paris'te Ricky Martin'e bile kumpir yedirmeyi başarıyor.

Mr. Kumpir'in ünü ABD ve Avrupa derken Uzakdoğu'ya kadar uzanıyor. Kesemen, Halit Kesemen'e son olarak Mısır, İngiltere, Kosova, Kanada, Katar, Kuveyt, İran ve davet gelmiş. İran'da ABD karşıtlığı nedeniyle Mr. Kumpir yerine başka bir isim arayışında olan Kesemen, Suudi Arabistan'da kraliyete ait bir şirket ile başbayilik vermek için el sıkışmış. Mr. Kumpir özel üretilmiş karavanı içinde çalışan, araç arkasında istenilen yere taşınan Roll Room adını verdiği 15-30 metrekare büyülükte, tezgâh arkasında çalışan sabit işletmeler ve 50-70 metrekare büyüklükte, oturma bölümü olan, ürün gamı genişletilmiş restoranlar olan Rest konseptleri ile hizmet veriyor.

Halit Kesemen, "Öyle 80-100 bin dolarlar istemiyoruz. Gerçek maliyetleri yansıtıyoruz. Türkiye'de bayi sayımızı artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullanıyor. Bir bayinin yıllık cirosunun 300-350 bin euro ciro arasında değiştiğini belirten Kesemen, "Bunun günlük kâr marjı yüzde 70'tir" diyor.

KREDİ KARTI BORCUNDAN KURTULMAK MÜMKÜN MÜ?


Merhaba,

Şimdi size benim bir sorum var. Aşağıdaki örneğe benzer bir yöntem uygulayıp borçlarından kurtulan var mı?
Bu deneyiminizi burada paylaşabilirseniz sevinirim.

Burada yer alan rakamlar tam doğru ve kesin değildir. Yaklaşıktır. Herkesin finansal kararlar almadan önce bir uzmana danışması önerilmektedir.

Duyduğum bir örneği özetlemem gerekirse;

Toplamda 10.000 YTL kredi kartı borcu vardı. Minimum ödemeleri tahmini 1.500 YTL.
Üstüne tüketici kredisi 15.000 YTL . 3 sene sonra toplamda ödemesi 22.000 YTL
Şimdi ayda 1500 artı 650 YTL =2150 ytl lik bir ödeme var. Üstelik kredi kartları minimumda olduğu icin sürekli toplam borcu büyüyor. Ve aylık geliri 2000 ytl olan birisi bu ödemeyi yapmakta zorlanıyor.
Kredi kartlarınızla hiç harcama yapmasanız bile (ki bu çok zor )bir süre sonra sadece kredi kartı borcu 30 hatta 40.000 YTL ye katlanacağını görüyor.


Bu durumda toplamda borcu halihazırda 10.000 artı 15.000 iken bir ihtiyaç kredisi çekiyor.25.000 YTL bu kredi ile tüm kredi kartı borçlarını ödeyip kredi kartlarını kapatıyor. İlk ihtiyaç kredisini de kapatıyor. Yeni çektiği 25.000 YTL lik krediyi aylık 860 YTL taksitlerle 3 sene boyunca ödüyor.
Toplamda 40-45.000 YTL gibi bir borca aylık 860 ytl gibi taksitlerle girmiş oluyor.

Artıları;

Kredi kartlarını kapatıp önümüzdeki 3 sene sonunda sürekli büyüyen ve hiç ödeyemeyeceği bir rakamdan kurtuluyor.
Aylık ödemekte zorlandığı 2150 YTL lik (tüm maaşı) ödemeden kurtuluyor.
Maaşından kalan 2000-860=1140 YTL ile gecinmeyi öğreniyor.

Riskleri;

Kartları kapatmayıp harcamaya devam ederse daha büyük borçları olur.
Kalan rakamla geçinmek için kira, fatura, giyecek vb. giderleri nasıl minimize eder.
Annelerimizin dönemindeki gibi geçinmek mümkün müdür?



Unutmayın, bu bir öneri değildir, sadece böyle bir sistem mümkünmüdür, deneyimleyen var mıdır, var ise paylaşabilir misiniz.

Size Allah’dan bol para ve sağlık ve borçsuz bir hayat diliyorum.

İyi eğlenceler.

ZAYIFLATAN YİYECEKLER

Merhaba,

Zayıf ve formda olmak hepimizin hayalidir değil mi? Zayıf kadın olmak, mankenler gibi görünmek. Hımm. Açıkçası kaç kiloda olursak olalım bence en güzeli sağlıklı ve iyi görünmek. Deneyimlerime dayanarak (bir zamanlar şişman bir kadın olarak, bir zamanlar diyorum çünkü artık zayıf bir kadınım, tabi bu başka bir zaman merak edenlere anlatacağım bir konu) şişmankende zayıfkende kendinle barışık olmak en önemlisi.

Aşağıda bazı bitki ve meyvelerin zayıflamada yardımcı olduğunu göreceksiniz. Araştırdım. Bulabildiğim ilgili sayfalar yanında var.

Neyse hep sağlıklı ve güzel kalın diyorum. Bence her kadın güzeldir. Nokta.


LAHANA KAPSÜLLERİ: lahanakapsulu.com Nadide Sultanda işe yaramış
CabbagePow Lahana Çorbası Kapsülleri, normal lahana çorbasından 3 kat daha fazla zayıflatıcı etkisi olan madde içermektedir;çünkü her kapsülde 3 tabak lahana çorbası konsantresi bulunmaktadır. Her yemekten 20 dakika önce bol su ile alınan kapsül midede açılarak alınan besinlerde bulunan yağların vücuda emilimini engellemekte; vücudun enerji ihtiyacı da mevcut depo yağlardan kullanılarak yağ yakılması sağlanmaktadır.Bu yağ çözücü etkiden dolayı Lahana Çorbası Kapsülleri zamanın en doğal yağ yakıcısı sayılmaktadır.



KİRAZLA ZAYIFLAMA: Sapını kaynatıp içebilirsiniz.
Yunan mitolojisinde karşılığı doğum ve yenilenme, Çin'de ise ölümsüzlük anlamına gelen kirazla zayıflayabilirsiniz! Kiraz düşük kalorili bir yiyecek... Düşük yağ ve bol su içeriyor. Araştırmalara göre yüksek su içeren gıdalar enerji seviyesini yükseltiyor ve metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlıyor. Birçok insan zayıflamak için kiraz gibi sulu gıdaları tüketerek kilo veriyor. Kirazda yüksek potasyum ve düşük sodyum bulunuyor. Bu özelliği ile vücudun su dengesini düzenlemeye yardımcı oluyor, içerdiği sodyum ile aşırı su kaybını önlüyor.



İngiltere'de yayımlanan Daily Mirror Gazetesi en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. İşte en çok zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler:





Yulaf: Tok ve şişkinlik hissi veriyor. Bir kase lapası vücutta üç kase su tutmayı sağlıyor. Adzuki fasulyesi: (Küçük kırmızı fasulye): Fasulyeler arasında en az yağ oranına sahip. Vücutta daha fazla suyu tutuyor.



Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.





Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyi geliyor. Hazma yardımcı oluyor.





Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.





Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.





Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. Ayrıca sağlıklı bir su deposu. Nar: Hormonları dengeliyor. Bu sayede kilonuzu kontrol etmeniz daha kolaylaşıyor. Ayrıca güçlü bir antioksidan.





Elma: Hafif tatlı, bağırsakları harekete geçiriyor

KÖPEKLE EVLENEN HİNDİSTANLI

Hadi bakalım bir yaş daha gençleştim. Bu gariplikleri duydukça çocuk olası geliyor insanın. Aklım almıyor. Daha önceden bir köpeği işkence ile öldürdüğü için evlenince günahları yok oluyor sanıyor. Tamam kültürel çeşitlilik inançlara saygı ama kardeşim cahilliğinde sınırı yok sanırım.
Neyse bu haberi sizde okuyun.


Hindistan’da üzerindeki lanetten kurtulmak için bir köpekle evlenen adam, Hindu tapınağında tören düzenledi. YENİ DELHİ - Hindustan Times’ın haberine göre, P. Selvakumar adlı adam, düğün töreni için yıkanan ve turuncu bir sari giydirilen Selvi adındaki sokak köpeğiyle Tamil Nadu eyaletindeki bir Hindu tapınağında “dünyaevine girdi”. Selvakumar, 15 yıl önce iki köpeği taşlayarak öldürüp leşlerini bir ağaca astığından beri rahat yüzü görmediğini anlattı. Selvakumar, “Bu olaydan sonra kollarım ve bacaklarım felç oldu, kulaklarımdan biri duymaz hale geldi” dedi.Bir astroloğun hastalıklarından kurtulmasının tek yolunun bir köpekle evlenmesi olduğunu söylemesi üzerine Selvakumar kendisine bir dişi köpeği eş seçti.

YATMADAN ÖNCE YAPILACAK 5 ŞEY





TEMİZLİK ve DÜZEN

Evet biliyorum temizlik çok vaktimizi alıyor. Sizi bilmem ama benim için nedense dünyanın en zor işi. Ama gerçek şu ki temiz ve düzenli bir mutfakta yemek yapmak dünyanın en zevli işi. Düzenli bir yatak odasında uyumak, düzenli bir salona sahip olmak harika bir duygu. Ben sanırım dünyanın en paspal insanlarından birisiyim. Tamam temizliklik neysede düzen konusunda solda sıfır kalırım. Kelin merhemi olsa başına sürerdi.

Beyendiğim bir blogdan -apartmenttherapy- temizlik ve düzene dair pratik bir iki şey derledim. Elbette benim eklemelerimle.
  • Bulaşıkları Kaldırın:Mutlaka yatmadan önce bulaşıkları kaldırın. Bu sabah kahvaltısını hazırlarken işimizi kolaylaştırır. Hem düzenli bir mutfak içimizi açar.

  • Ortalığı toparlayın: Tam temizlik değil, ama ortada bulunan küçük ıvır zıvırları, kıyafetleri, çocuklarınızın oyuncaklarını ortadan kaldırın. Böylece temizliğe başladığınızda bu küçük şeylerle uğraşmayacaksınız. Unutmayın evinizdeki her eşyanın bir yeri vardır.

  • Çöplerinizi çıkarın: Her gece mutfaktaki çöplerinizi çıkarın. Evinize bir kaç dakika bakarak atabileceginiz bir şeyler varmı düşünün. Genelde ödenmiş faturalar, kredi kartı ekstreleri, alışveriş fişleri, yani işinize yaramayan masanızı işgal eden her şeyi birikmeden atın.

  • Temiz çamaşırları katlayın: Hepsini değil, yıkanmış olanlardan bir ikitanesini katlayıp bırakın. Hepsini yapmaya kesin karar verene kadar bu işinizi azaltmış olacaktır.

  • Yüz temizliği yapın: Evet son olarak mutlaka cildinizi temizleyin. Unutmayın siz her şeyin en güzeliğini hakediyorsunuz. Ve güzel bir yüz temizliği yatağa güzel kokularla ve rahatlamış bir cilte girmek ödülünüz olacak.

Umarım bu tavsiyeler işinize yarar. İyi eğlenceler.

ERKEKLERE GÖRE KADINLAR

Kadınlara dair,

Eksi sözlüğü çok severim. Aklıma geldi bakalım *Kadın için ne yazmışlar, aşağıda bir ikisini derledim. Tabi bence dünyanın en muhteşem varlıklarıyız biz.

KADIN
kuku icin ya$am destek unitesi.
(vietkong, 20.03.2002 20:36

basit şeylerden hoşlanırlar, mesela erkeklerden..
(winsome, 20.09.2002 12:01


uc gun kanayip olmeyen sinsi canli.
(dusch, 13.05.2003 00:28

"ben giderim o gider, yanimda bik bik eder" bilmecesinin cevabi.
(gerrain, 25.07.2003 01:38)


erkeklerin keresteden mobilyaya dönüşmelerindeki başlıca etken.
(saparmyrat nyyazow, 21.05.2007 20:01)


birinci adam (iftiharla): 'benim karım bir melek!'ikinci adam: 'çok şanslısın, benimki hala yaşıyor'
(for whom the bell tolls, 04.03.2009 22:54 ~ 22:56)


terörizm beni hiç endişelendirmez. iki yıldır evliyim.sam kinisonfon transferi için elektronik bankacılıktan hızlı tek yol vardır ve buna evlilik adı verilir.
james holt mcgavran

Hürriyet