Bambi Kumru'ya Veda Edişim

Severim Bambi Cafe'yi, ne zaman taksim yapsam bi kumru bide açık ayranı mideme sallamadan ayrılmam.
Geçen sefer pasiflora pandamla gittiğimizde kötü gelmişti tadı, olur bi seferlik dedim sorun değil.
Dün tekrar gittim iki kumru iki açık ayran, ikiside kendime. Servis yapan abibinin gözleri açıldı, inanamadı tabi. Saldırdım hemen daha ilk tadımda hafif bozulmuş et kokusu gibi bi tat geldi ağzıma. Sırf Pandam kıllık yapıyosun demesin diye yedim. İkincisine başladım ama bitiremedim harbiden bozuk yiyecek tadı ve kokusu midemi fena rahatsız etti.
Sordum arkadaşa;
-bişilerin içeriğimi değişti diye
-yok abla senin ağzının tadı değişmiştir dedi.

Eh ısrar yok bizde, ağzımın tadı burulmuş, kalbim  kırılmış ayrıldım oradan.
Anlayacağınız bozmuşlar kumrunun tadını.
Bu benim gizli müdavimi olduğum kumruyu son yiyişimdir. Bari tadı güzel olsaydı.

Güzarman

Bambi'nin Tarihçesi,
(yeni müdavimler için)
Bambi Cafe'yi 1974 yılında kuran Mustafa Güner 1955'de Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. 11 yaşında babasını kaybeden Güner, ilkokuldan sonra abilerinin yanında iş hayatına başladı. Daha sonra Galatasaray Lisesi'nin altında, ortaklardan oluşan büfecilik işine girdi. Fakat hayali olan kendi işini kurmak 1974 yılında kısmet oldu. 1974 yılında Sıraselviler No:20 de bulunan Bambi Cafe'yi faaliyete geçirerek hayalini gerçekleştirdi. Ancak daha önceki talihsiz ticari teşebbüslerinden kalan borçlarını ödemek için uzun süre aynı sıkıntılara göğüs germiş, uzun süre geceli gündüzlü çalışarak Bambi Cafe'yi ayakta tutmuştur. Dürüst ve çalışkan kişiliği aynı zamanda çocuklarına da aşılamış, 4 çocuğu da kendisi gibi Bambi Cafe'nin kazandığı başarıyı devam ettirmek için aynı titizlikle çalışmalara devam ediyorlar. 1978 - 2002 yıllarında abisi ile inşaat sektörüne de girmiş ve aynı titizliği bu sektörde de sürdürmüştür.



Bütün bu sıkıntılara rağmen dürüst ve titiz işletmeciliği sayesinde Babmi Cafe'yi diğer büfeler arasında ön plana çıkarmayı başarmış ve Beyoğlu müdavimlerinin gözdesi olmuştur. Temizlik, kaliteli ürün, ekonomik fiyatları, müşteriye saygı ve lezzet konusundaki titizliği belki Bambi Cafe'nin efsane olmasının nedenlerinden birkaçı. Bütün bunların yanında Bambi'nin lezzet dünyasına sunduğu yeni ürünlerde ayrı bir neden. (Kaşarlı Dürüm Döneri, Dilli Kaşarlı Tostu, Tereyağlı Kaşarlı Kokoreç'i, Süper Karışık, Hamburger ve Atom gibi)

Mustafa Güner'in 33 yıllık bu çalışmalarının sonucunda; Bambi Cafe(1974), Bambi Cafe Elmadağ Şubesi(1997), Bambi Kuruyemiş Taksim (1998), Bambi Kumrucu Taksim(1999), Bambi Kokoreç Taksim (2001), Bambi Catering (2002), Bambi Kuruyemiş Gayrettepe (2003), Bambi Cafe Sirkeci (2003), Bambi Paket (2003), ve Özel İnşaat firmasının içinde bulunduğu Bambi Grup doğmuştur. Anıt Büfe Taksim (2005), Bambi Cafe Kadıköy(2006), Bambi Cafe O Ağacın Altı-K.Çamlıca (2006), Bambi Cafe Mecidiyeköy (2007)

Sizin İskarpinleriniz Hangi Marka

İskarpin derdi annem, bu senede alamayacağız. Olsun derdim, benimkiler daha yeni. Hatırlıyorumda çocukken hiç bir çiftten fazla  ayakkabım olmadı. Bir yazlık, birde kışlık o kadar işte. Şimdi bakıyorumda kaç çift birden duruyor ayakkabılıkta. Ama ben hala bir çifte takılıp onu giyiyorum genelde, öyle pek kolay ayakkabı eskitmem. Çocukluktan kalan bir alışkanlık herhalde.
Bu fotoğrafa baktım da bayramlarda alamadığım iskarpinler için üzüldüğüm anlar geldi aklıma. Oysa ne şanslıymışım da farkında değilmişim.
Şimdi bir sürü iskarpinim var benim, duruyorlar hala o ayakkabılıkta.

Cildinizi Sıkılaştırıcı Yüz Maskeleri

Cildinizi Sıkılaştıran Yüz Maskeleri

1 çay kaşığı bal, 1 yumurta beyazı, 1 çay kaşığı gliserin ve unu çırpın ve macun kıvamına getirin. Yüz ve boyun bölgesine uygulayın. 10 dk bekletin ve ılık suyla yıkayın.


Olgun bir muzu ezin. Bal ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Yüz ve saçınıza uygulayın.


Kırışıklıklarınız İçin Özel Maske
Cildinizi kırışıklardan kurtarmak ve cildinizin daha yumuşak olması için evde yumurta ile yapılabilen yüz maskelerine bir göz atalım:


. Normal ciltler için yumurtanın sarısını iki çay kaşığı gül suyu ve bir çay kaşığı bal ile karıştırın. Haftada bir uygulayın. Özellikle kış aylarında cildinizi yumuşak ve ışıltılı tutmak için ideal bir maske.


. Kırışıklıklar için, yumurtanın beyazını çırpın ve üç çay kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Yüzünüze uygulayın.


. Yumurtanın sarısını iki çay kaşığı portakal suyu, birkaç damla badem yağı ve yarım çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. İyice çırpın ve uygulayın. Yüzünüzü yıkamadan önce yarım saat bekletin. Kuru ciltler için, düzenli olarak uygulayın.


Domates Maskesi


Yağlı cilt için süper bir maskedir. Bir domatesi ezin ve yüzünüzde 15 20 dakika bırakın. Ilık su ile durulayın.

Maskeleri uygulamadan önce gözeneklerin açılması için ılık suyla yıkayın yüzünüzü. Maskeyi uygulayın ve en son gözeneklerin kapanması için soğuk suyla durulayın.


Meyve Maskeleriyle Cildiniz Güzelleşsin

Tüm ergenlik dönemimde krem, maske nedir bilmeden büyüdüm. Arkadaşlarımın çoğu ergenlik sivilceleriyle boğuşurken benim pürüzsüz bir cildim vardı. Sınıftaki erkek arkadaşlarımdan birisi bir gün gelip bana yüzüm için ne kullandığımı sordu.(O zamanlar tostombul kilolu bir kızdım bu arada)
Harika bir cildim, çok güzel uzun sarı saçlarım vardı. Neyse ona verdiğim tek cevap,
-valla hacışakir sabunla her gece yıkıyorum, öyle pek kullandığım bişi yok
demiştim.
E tabii artık yaş ilerledi. Cildim biraz da benim ihmalkarlığımdan biraz da yaştan o eski parlaklığını kaybetti. İnternette araştırırken bir kaç mevye maskesi tarifi buldum, eh herzamanki gibi benim gibi tembel olmayan okuyucularımın deneyip sonuçları banada bildireceğini umuyorum.

Güzarman

Havuç Maskesi (Normal - Yağlı ciltler için)


2-3 havuç
4,5 çay kaşığı bal
Havuçları pişirin ve ezin. Balla karıştırın ve cildinize sürün. 10 dk bekletip yıkayın.


Elmalı Yüz Maskesi(Akneli yağlı cilt için)


1 adet orta boy rendelenmiş elma
5 çay kaşığı bal
İkisini karıştırıp yüzde 10 dk bekletiyosunuz, yıkıyorsunuz.


Tatlı Çilek Maskesi (Yağlı cilt)


8-9 çilek
3 çay kaşığı bal
Çatal yardımıyla çilekleri ezin ve bal ekleyin. Karıştırmayın, çok cıvık olmasına neden olursunuz. Karışımı cilde uygulayın. Birkaç dakika bekleyin ve durulayın.


Muzlu Süper Maske (Kuru cilt)


2 orta boy muz
İstenirse bal
Çatalla muzları ezin, bal ekleyin. Cildinize sürün, 10 dk bekletin ve durulayın.


Şeftalili Yüz Maskesi (Normal cilt)


1 orta boy şeftali
1 çay kaşığı bal
Yulaf ezmesi
Şeftaliyi yumuşayana kadar pişirin, çatal ile ezin. Katı kıvama gelene kadar bal ve yulaf ezmesi ekleyin. 10 dk ciltte bekletin.


Defne Yapraklı Yüz Maskesi( Akneli cilt)


4 çay kaşığı kil
5 tane kurutulmuş defne yaprağı
1 bardak distile su
Defne yapraklarını bir bardak kaynamış su içine koyun, sogumaya bırakın. Suyunu kilin içine kalın bir karışım meydana gelene kadar dökün. Cildinize uygulayın ve 15-20 dk bekletin. Ilık suyla yıkayın.

Ya Kürkü İçin Öldürülen Siz Olsaydınız?

Fazla söze ne hacet, arada bir gündeme getirmekte fayda var.
Bu uğurda öldürülen hayvanların ahı tutsun inşallah.

Özel Kartal Hastanesi Skandalı

Özel hastenelerin suyu çıktı. Sosyal Güvenlik Kurulu'ndan para alabilmek için çocukları sürekli sezaryanla doğurtmak yetmediği gibi bir de erken doğum yaptırmalar başladı. Bu insanları Allah'a havale etmek yetmiyor, kanunlar ise maalesef bu konuda hiç de hızlı işlemiyor. Türkiyede bir kerede en azından bu tarz skandalların bir kaç ay içinde mahkemesinin sonuçlandığı günleri görmek de bizlere nasip olur inşallah. Bu hastanelerin sahipleri ve bu konuda sorumlu kişiler milyonlarca liralık tazminatlar ile cezalandırılmalı diye düşünüyorum. 

Kendimizi koruyabilmenin tek yolu arkadaşlar bir hastaneye gitmeden önce en azından google dan araştırma yapmak. En azından şikayetleri görüp bu konuda karar vermek konusunda içimiz biraz daha rahatlayabilir.
Emin olun hastahane sahibi ve ilgili yöneticiler bir kaç çalışanın üzerine suçu atıp bu konuda yırtacaklardır.  



Olay hastanede bebeğe makyaj

06/04/2011 9:00
Cnnturk
Kartal'da, SGK'dan para almak için yeni doğan bebeklerin yoğun bakımda tutulduğu iddiaları üzerine kapatılan özel hastanede bebeğe makyaj yapılırken çekilen görüntüler skandalı derinleştirdi

Amerika'nın Türkiye İnsan Hakları Konusundaki Raporu

Neyse, ben raporun linkini ekleyeyim dedim, ne me lazım orjinalden okuyabilirsiniz. Bu arada Hürriyet'te ilgili haberde linkin verilmemiş olmasınıda bir okuyucusu olarak kınadım. Ha ben görmemişimdir veya baktığım zaman linki yetiştirememişlerdir. Ona diyeceğim yok.

Bu son derece önemli bir rapor insan en azından Türkçe'ye çevirmelerini bekliyor. Arkadaşlar herhalde yetiştiremedi.
Neyse ben en azından linki veriyorum arkadaşlar, benim gibi tembellik etmeyip türkçesini bulan olursa ve linkini yayınlarsa sevinirim. Açık linkide verdim, orjinal sayfaylada ilgilenirsiniz belki.

http://www.state.gov/documents/organization/160479.pdf

ABD İnsan Hakları; Türkiye Raporu

Aliye Kavaf İnsan Hakları Raporuna Homofobik Olması Sayesinde Girdi

Ha ne zamandır yazacaktım, sene geçti üzerinden bir türlü fırsat bulamamıştım. Sonunda Hürriyet'te sür manşetten görünce e artık yazmasam olmazdı.
Tam okulumuzun ketum müdürü hali ve tavrıyla Sayın Aliye Kavaf'ın homoseksüelliğe dair yaptığı talihsiz açıklama üzerine içimdem bilimum, yuh vb. bir çok kelime geçmişti. Valla bu ünlemleri yazamıyorum çünkü ottan boktan korkar olduk, her bişiye dava açılır oldu bu ülkede.
Her halde yargı yargı olalı bu kadar hükümet mensuplarınca kişisel yargılar açıldığını görmemiştir. Birileri bu arada bir iyilik yapsada bunların istatistiğini çıkarsa yaaa. Sonuçta belkide haksızlık ediyoruzdur. İstatistikler aksini gösterecek olursa bu lafımı geri alırım.

Bakın aşağıda Aliye Kavaf'ın tarihe geçtiği kısmın özeti var.

The state minister in charge of women and family affairs, Aliye Kavaf, stated on March 7 that she believed homosexuality was a "biological disorder, a disease...that needs to be treated." The EC said in its progress report in November that this sort of "negative stereotyping by political figures" could provoke further discrimination against LGBT individuals.



Hürriyet: Homofobi: Devlet Bakanı Aliye Kavaf 7 Mart’ta homoseksüelliği hastalık olarak tarif etti. 16 Mayıs’ta 300 kişi Ankara’nın göbeğinde homofobi karşıtı bir yürüyüş yaptı.

Politik simaların bu tarz açıklamalarırın lezbiyen ve gay lere karşı ayrımcılığı provoke ettiğide raporda yer aldı.

Sayın bakanımızı tebrik ediyor ve sevgili Leman Dergisi'ne  havale ediyorum.
Bu arada eşcinselliğin tedavisi konusunda öneriler getiren tüm vatandaşlarımıza sayın Haydar Dümen'i tavsiye ediyorum.

Ya Bedeninizde Radyasyon Varsa!

Bu hafta Maranki Amcamdan gidiyoruz. Japonya'da meydana gelen nükler santraldeki kaçaklar sağolsun tüm dünyayı tehdit etmeye devam ediyor. Tabi bu arada biz milletçe oturmuş güzel ülkemizde yapılan santraller konusunda hiç ama hiç birşey yapmıyoruz. Aferin bize.
Neyse konuya dönecek olursak Maranki amcam bize vücudumuzu radyasyondan temizlemek için çok güzel bir kür önerdi. Ben de seyredemeyenler için buraya not aldım.

Radyasyon Arınma Kürü:


30, gr. Tarçın, kabuk tarçın olacak.
10 gr. Dağ kişnişi; valla herlahde tane kişniş diyor, ben bilmiyorum bilen varsa bana da söylesin.
5 gr. Sinemaki
1.5 litre alkali su; şimdi alkali su bulamazsanız kaynatılıp soğutulmuş suda aynı derecede etkili. Alkaliden kastettiği şeyde şu. İçtiğimiz hazır suların üzerinde Pa değeri diye bir değer varmış, bu koranın kesinlikle 7,3ün üstünde olması gerekiyormuş.  O zaman alkali oluyormuş.
5 gr. (1 çağ kaşığı)iyotlu kristal tuz (kaya tuzu)

Yapılışı:
Tarçını 1.5 litrelik suyumuza atıp 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra kişniş, kimyon, tuzu, sinamekiyi içine atıp 15 dakika bekletiyoruz.
Bu kürden de her gece 1 bardak içiyoruz. Bir hafta (7 gün) boyunca bu karışımı içiyoruz. Arada bir kavanozu çalkalayın ki iyice karışsın. Sonra bir hafta ara verip tekrar uygulayabilirmişiz.

Bu arada özellikle çubuk tarçını alırken içine iyi bakın dedi, küflenme felan olmayacakmış.

Hadi ben kaçtım.

Güzarman

Maranki'den 10 Yaş Gençleşme İksiri

Çok sevimli bir adam bu Ahmet Maranki, babacan ve sevimli hali insana güven veriyor.
Sanırım onunla birlikte annelerimiz dahil hepimiz tekrar  back to the nature hallerine döndük.

Valla ben daha yapmadım, ama en kısa zamanda yapmayı hedefliyorum, denediğimde sizinle sonuçlarını paylaşırım.
Deneyen varsa şahsen sonuçlarını duymak isterim.

10 Yaş Gençleşme İksiri

5 adet orta boy havuç
5 adet orta boy kırmızı pancar
Birkaç yaprak lahana
Birkaç dal maydanoz
1 küçük yarım elma
1 tatlı kaşığı zeytinyapı

Havuç, pancar, lahana, maydanoz ve elma bir meyve sıkacağında karıştırılıp sıkılacak. İçine çok çok az zeytinyağı eklenecek. Herkes kilo durumuna göre zeytinyağını ekleyebilir dedi.
Yağın görevi bu karışımın birbirirnin içinde çözelmesini kolaylaştırmak ve vücudun toksin atmasına yardımcı olmak.
Her gün sabahları aç karnına bir bardak içilecek.
Aslında bu saydığımız malzemelerden her gün birtane sıkılacak denildi. Toplamda yedi gün boyunca bu kür uygulanacak.
Değişen zamanlarda içine roka, ıspanak vb. malzemeler eklenebilir dedi.
Bu kür sırasında sadece et, tavuz, balık ve süt ürünleri tüketilmeyecek. Onun dışında her türlü meyve ve sebzeyi yiyebilirsiniz.

Ha bir de son gününde ki dolunayın olduğu zamana geliyor muş:) son gecesinde yatmadan evvel bir bardığın dibinde olacak kadar azıcık  150gr.  kadar zeytinyağının içine limon damlatıp için dedi.

Aslında bu kürü aralıklarla istediğiniz kadar yapabilirsiniz dedi. Ama minimum bir hafta boyunca şaşmadan denemekte fayda varmış.

Valla ben elçiyim, elçiye zeval olmaz, sonra bana dönüp yok gençleşmedim, hani teenager olacaktım vb. itirazlarla bana hiç gelmeyin.

Hadi bakalım iyi kürler.

Güzarman

Konut Kredisini Yeniden Yapılandırma

Düşen faiz oranları ve küresel kriz yeni bir finansman ürününü ortaya çıkardı. Artık refinansman yaparak mortgage kredilerinizi tekrardan daha düşük faiz oranıyla yapılandırabilir ve yüksek faiz oranıyla aldığınız kredileri düşük faiz oranıyla ödemeye devam edebilirsiniz. Konutkredileri.com ailesi olarak sizlere refinansman ile ilgili ipuçlarını ve dikkat edilmesi gereken noktaları sunmak istiyoruz.


1) Ödemeniz gereken anaparayı hesaplayın:


Kredinizi öderken ödediğiniz anapara ve faiz ayrı ayrı hesaba katılır. Özellikle Türkiye’deki bankalar ilk aylarda daha yüksek faiz ödemesi talep ederler. Bir örnekle açıklamak gerekirse: aylık 2.000 TL kredi taksidi ödüyorsanız ilk ay 1.300 TL faiz, 700 TL anapara ödemesi gerçekleştiriyor olabilirsiniz. Bu yüzden kalan anapara tutarınızı öğrenmek için lütfen bankanıza danışın ve net olarak ne kadar anapara ödeyeceğiniz hakkında bilgi edinin.


2) Faiz oranınız nedir?


Eğer sabit faizli kredi aldıysanız, faiz oranınızı ve refinansman yaptığınızda yeni alacağınız kredinin faiz oranını hesaplamanız gerekmektedir. Bu faiz oranı refinansmanınız için kritik önem taşımaktadır.


3) Kredinizin vadesi nedir?


Kalan kredi borcunuzun vadesini öğrenip, yeni alacağınız kredi için strateji belirlemeniz sizin için önemlidir. Genellikle refinansman yapan müşteriler, kalan kredi borçlarını daha uzun vadeye yayarak risklerden ve ödeme güçlüklerinden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışmaktadırlar.


4) Erken ödeme ücreti


Eğer kredi aldığınız banka ile yaptığınız mortgage sözleşmesinde erken ödendiği takdirde ödemeniz gereken bir miktar para(anapara haricinde) belirtilmiş ise refinansman yaparken bu parayı ödemeniz gerekmektedir. Hesaplamalarınıza bu tarz bir gideri dahil etmeyi unutmayınız.


5) Refinansman kredinizin masrafları


Refinansman mevcut kredinizin yeni bir kredi kullanılarak kapatılması demektir. Yeni kredi ise daha önceki kredinizin başlangıcında yaptığınız gibi dosya masrafı, işletim ücreti gibi bir takım masrafların tekrar doğmasına sebep olacaktır. Hesaplamalarınızda bu masrafları da ihmal etmezseniz doğru sonuca ulaşacaksınız.


Genel olarak refinansman hakkındaki bilgileri yukarıda verdik. Refinansmanı kredi kullandığınız bankadan yapabileceğiniz gibi, farklı bir bankadan da yapabilirsiniz. Özellikle zorlaşan ekonomik koşullardan sonra birçok banka kendi müşterileri için özel refinansman tekliflerinde bulunmaktadır. Tavsiyemiz refinansman için önce kredi kullandığınız banka ile görüşmenizdir. Bu sayede yeni oluşabilecek dosya masrafı ve ya expertiz ücreti gibi giderlerden muaf tutulabilirsiniz. Bunun yanı sıra başka bankaların da size özel teklifler sunması mümkün. Bu tekliflerdede kredi geçmişiniz ve mali siciliniz bankların refinansman için belirleyeceği faiz oranları ve masraflar için belirleyici olacaktır.


Bir Çay Kaşığı Sperm Kaç Kalori?


İşte sperm hakkında çok şaşırtıcı bilgiler!


Spermin erkeğin üreme hücresi olduğunu, yumurtayla birleşip sevimli bebekler ürettiğini biliyoruz. Ama bu minik ve hareketli, afacan hücrenin başka marifetleri de var. İşte sperm hakkında çok şaşırtıcı bilgiler!


Sperm kimi zaman neden garip kokar? Kaç kaloridir? Hangi iç çamaşırları sperm düşmanı?...

* Sperm kimi zaman neden garip kokar?


Yenilen yiyeceklerden, vajinal asitlere kadar pek çok şey bu kokuya sebep olabilir.

* Erkekler, hayatları boyunca 15–16 litre meni salgılarlar.


* Spermin saatteki hızı 56 km'dir.


* Bir çay kaşığı menide yaklaşık 5 kalori var.


* Erkek boşaldığı zaman 100 milyon sperm yumurtaya ulaşmak için yarışır ve yalnızca 200 sperm boşa gider.


* Mahmure'deki habere göre, sayıları az da olsa, bazı kadınların meniye alerjisi vardır. Meninin içerdiği protein, vajinada ve vücutta yanma, kaşıntı vb. semptomlara sebebiyet verir.


* Hamilelikten korunmak için, eşinize polyester iç çamaşırı giydirmek gibi bir yöntemi kullanabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre; polyester iç çamaşırı giyen erkeklerin sperm üretim merkezleri zarar görüyor ve sperm kalitesi düşüyor
 
Alıntı: Habertürk, 03 Nisan 2011 Pazar,

Leman Dergisi ÖSYM Sorularını Hazıretti

Leman dergisi ÖSYM soruları hazırladı. Ancak soruların şifreli olduğuna dair yayılan söylentiler üzerine derginin genel yayın yönetmeni bir ilke imza atıp istifa etti.

ÖSYM yeni başkanı PROOF Dr. Ali Demir istifayı 'Ne gerek vardı canım, bak 1 milyon yediyüz öğrencinin sınavında şifre koy.. pardon şaibesi vardı, biz istifamı ettik. Sayın Cemil Çiçek içinin rahat olduğunu sizin içinde açıklardı olur biterdi.'

dedi.

Sorular tesadüfen elime geçti. Hiç bir şifreleme-kodlama yapmadığıma Sayın Cumhurbaşkanım ve başbakanım üzerine yemin ederim. Kendileri beni doğrulayacaktır, içleri rahattır.

Güzarman



1. Asağıdaki cümlelerin hangisinde bariz bir şi...ve görülmektedir?


a) Gurt gapan da, amanin furdu ki ne furdu!


b) Ne ki olam ombudsman, niye ki hep?!


c) Uyy, ne bakiysunuz ha buzagi cibu ula daa?!


d) Ben vapora binecegim! (İstanbul Türkçesi)


e) Gel la gel, metroya binek! (Türkçe İstanbul'u)



2. "İtalya-İtalyan" ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde vardır?


a) Antalya - Antalyan


b) Almanya - İspanyol (Turist)


c) Korsika - Kosta Rika


d) Porto - Porto Riko


e) Muğla - Muğlak




3. Ahmet bir işi 9 günde bitiriyor. Mehmet ise ayni işi 43 günde
bitiriyor o da yarım yamalak, tam bitmiş de sayılamaz yani. Mehmet kadar sorumsuz, lakayt adam olamaz. Haa, eğlence olsun, Mehmet hemen devreye girer. Ama iş deyince kaçar. Bu durumda Ahmet'le Mehmet beraber çalışırlarsa, o işin akıbeti ne olur?


a) Ahmet, Mehmet'i daha ilk gün kalasla döver!


b) Ahmet işi bırakır, yük gemisine kalfa olarak binip Nikaragua'ya gider


c) Mehmet hepimizi şaşırtıp 5 saatte bitirir!(Asla olmaz böyle bi şey abi!)


d) Mehmet, Ahmet'i de kendine benzetir, o ise yıllar yılı bitmez!


e) Hep biri






4. Modern matematiğin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?


a) Modern matematikte işlemler, hesap makinasıyla yapılır!


b) Modern matematikte bilinmeyenli denklem yoktur, her şey şeffaftır!


c) Modern matematik diye bir şey yoktur, doğrusu postmodern matematik olmalıdır!


d) Modern matematikte, doğal sayılar evlerinde, kilimlerin üzerinde ayakkabılarıyla gezerler!


e) Modern matematikte, bir rakama ortam içinde kare kökünü sormak, ayıplana gelen bir tutumdur!






5. Bir baba, yaşlari 5, 8 ve 33 olan çocuklarına 120 milyon lira
harçlık vererek, yaşlari ile orantılı olarak bölüşmelerini istemiştir.
33 yaşındaki büyük çocuğun (ismini soracak olursanız Ragıp'tır) paranın büyük kısmını alacağı açıktır. Bu yaşta hiç utanmadan babasından harçlık isteyen bu kişi, işi daha da azıtıp iki kardeşine toplam 2.500.000 TL. bırakıp, geri kalanı almıştır. Bu problemdeki babaya matematikte ne denir?


a) Etkisiz Eleman


b) Çaresiz Eleman


c) Ragıpsal Eleman


d) İkinci Evliliğini Yapmış Eleman


e) Hayırsız Oğluna Eleman Diyen Eleman




6. "TERKOS" kelimesindeki harflerle anlamlı ya da anlamsız 6 harfli kaç kelime yazılabilir diye sormuyoruz, biz hesapladık, 720 farklı kelime yazılabiliyor. Bu kelimeler içerisinde doğru anlama sahip olanı, aşağıdakilerden hangisidir?


a) SEKTOR - Yeni bir sektor anlamında


b) KOTRES - Şişman metres anlamında


c) ROSTEK - Rosto ile biftek karışımı bir yemek anlamında


d) KOSTER - Posterin yanlış yazılmışı anlamında


e) TOSREK - Gizli gizli titreyen anlamında




7. Fizikte makara problemleri anlatılırken, onunla ilgilenmeyip makara yapan öğrencilere ne denir?


a) Silindir yarıçapı


b) İletişim sigarası


c) Kaynatma noktası


d) Eriyik arsızı


e) Çıkrık (Çik dışarının hızlı söylenişi gibi)




8. Periyodik cetvelle kafasına dokuz kez vurulan bir insanın kimyasinda nasıl bir değişim olur?


a) Sodyum fizik azalır, direnyum artar


b) Sulfat anlamını yitirir


c) Fosfor ürker, siner


d) Alkali metaller coşku gösterir (Alkalilakalı)


e) Hiçbirisi (Yaşayan bilir anlamında)




9. Bir bitkinin, güneş ışığını engelleyen bir başka bitkiyi budamaya çalışmasına ne denir?


a) Fotosentez


b) Fotomontaj


c) Foto Namık (Yanıltma şıkkı)


d) Eşeyli takılma


e) Eşeysiz takılma (Eşey şakası)




10. "Nusret'in yüzüne mahsun bir ifade gelmişti, belli ki sakal
istiyordu" cümlesinde hangi değişiklik yapılırsa anlamı değişmez?


a) "Sakal" yerine "avanta" gelirse!


b) "Sakal" yerine "top sakal" gelirse!


c) "Mahsun" yerine "vurdumduymaz" gelirse!


d) "Nusret" yerine "Basri Can" gelirse!


e) "Mahsun" ile "Nusret" yer degistirirse!



11. Tarihte ilk lotarya, hangi isim altında, hangi kavimde oynanmıştır?


a) Sayısal Tablet - Frigyalilar


b) Kızma Abicim - Selçuklular


c) Kavimi Piyango - Etiler


d) Piramitin Sırrını Cöz Kazan - Eski Mısır


e) Olimpik Toto - Eski Yunan




12. Yazların akrabalı, neşeli ve patlıcan kızartmalı; kışların ise beyaz sakallı dedeli, soba ve kestaneli ve bol masallı geçtiği iklim türü aşağıdakilerden hangisi ola ki?


a) Dravdan iklim


b) Nostaljik iklim


c) Dekorsal iklim


d) Şahane iklim


e) Iskandinav tipi iklim

Ergenekon Lost'a ON Basar

Severim ekşi sözlüğü, ERGENEKON dedim bin entry işittim.


  • Bu toplumun dimağında daima bir türk destanı olarak kalması gereken kelime ... cakma terör örgütünüze başka isim mi bulamadınız kardeşim, keşke sorsaydınız anket neyim bile doldururdum..
  • Senaryosunu ve yönetmenliğini akp'nin üstlendiği 2007 çıkışlı bir korku filmi
  • en son spiegel'da okudum; almanya'da 8 türk dönercisi, aynı silahla (glock) bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından öldürüldü. almanya'nın son yıllardaki en büyük seri cinayetler vakası.
                        spiegel muhabiri, ihtimaller üzerinde dururken, ergenekon örgütünün de bahsini geçiriyor. konuştuğu kişilerden birisi bunu söylemiş, bu da yazmış oraya. cinayetlerin arkasında ergenekon varmış.
yuh artık. bir işin boku bu kadar da çıkmaz ki.
kennedy cinayetini de ergenekon işledi, pulp fiction'daki çantanın içinde de ergenekon belgeleri var

  • akp sayesinde ileri demokrasiye kavuştuğumuzu, darbeleri önlediğimizi ama üstünlerin hukuku denen şemsiyenin bir götten çıkıp, başka bir göte girmesinin gayet normal olduğunu öğrenmemizi sağlamış mevzu

  • Turkiye'de gecen bir cizgiroman
  • Davası iyiden iyiye lost dizisine dönen oluşum olmuştur artık. tam bi bölümde bişeyleri çözer gibi olurken, bölümün sonunda daha büyük soru işareti yaratacak olaylar oluşuyor.
bu bölümde emekli paşalar gözaltına alındı, tamam ya bunlar kesin darbe yapacaklardı, ben daha 1.sezondan anlamıştım abi. tuncay güney diye de bi tip çıktı bakalım bunu nereye bağlayacaklar.


derken


tuncay güney'in benjamin linus olduğu netleşti bu bölümde. ilhan selçuk'u gözaltına aldılar, kesin dharma'dan bu adam. good luck and namaste ilhan abi.


sonra birdenbire


bölümün başında yeraltından silahlar çıkınca hah dedim ibrahim şahin-richard alpert. adama yıllardır bişey olmadı, yıllar sonra yine çıktı ortalara aynı gömlekle. ama bölümün sonunda mustafa balbay'ı aldılar içeri kafa yine allak bullak. dikkatimi çekti balbay içeri alınırken burnu kanadı, bi ışıma da oldu gibi sanki.


bari kaç sezon süreceğini de açıklasalar da ona göre biriktirip izlesek, balata namına bişey kalmadı kafada.

Da Da Da Bebekler

Kim demiş bebekler konuşamaz diye. Bazı anlar o kadar ciddileşiyorlarki insan ne dediklerini merak ediyor. 

İlgili görüntüyü aşağıda bulabilirsiniz.

Güzarman




Hırsız Kedi Dusty

Bu kadarını beklemiyordum doğrusu, hadi sünger, çorap neyse de çaldıklarının arasında sırt çantasıda varmış, yuhh artık onu nasıl taşıdın be mübarek.
Tombik mi tombik bir kedi, pek de sevimli. 

Aşağıda dusty'ni videosunu bulabilirsiniz.

Güzarman






Hürriyet