EFT Nasıl Yapılır, Kendi Başına EFT Yap!



Daha önce eklediğim videolarda EFT nedir, nasıl yapılır konularında bilgi almıştık. Peki kişi kendisi nasıl EFT yapabilir. Bir uzmana gitseniz bile uzmanlar evde tek başınıza EFT yapmanızı isteyecekler.
İşte size aşağıda verdiğim örnek en güzel videolardan birisi. Video biraz takılsada sonuna kadar izlemenizi öneririm. Araştırdıklarım içerisinde en güzel örneklerden birisi bu videoydu.
Bu arada EFT yapmak biraz komik bir şey. Türkçede EFT ye "Tepeleme" deniyor. İlerleyen yazılarda size EFT ile ilgili başka videolar göndereceğim.EFT yaparken sorununuzla ilgili doğru cümleler kurmak ve sizi en çok rahatsız eden hissi yakalamanız önemli. İşte bu yüzden Güz ablanız size bir kaç örnek cümle yazdı.


"kilolu ve şişman olmama rağmen"     kendimi tümüyle ve içtenlikle kabul ediyor ve onaylıyorum.
"kendimi güvende hissetmeme rağmen"
"köpeklerin ısırmasından korkmama rağmen"
"suda boğulmaktan korkmama rağmen"
"parasız kalma korkuma rağmen"
"tembel olmama rağmen"
"sınavlarda başarısız olma korkuma rağmen"

burada başlangıç cümleleri, korkunuz kurtulmak istediğiniz duygu ve sorun tırnak içinde yazılmıştır. Tek yapacağınız şey bu cümleye altı çizili olan -kendimi tümüyle ve içtenlikle kabul ediyor ve onaylıyorum demek. 

Bunları söylerken

Size önemli bir tavsiyelerim var:
-Sorununuz depreştiği zaman bunu yapmanız çok çok daha etkili olacaktır.
-Tıplama yaparken kendinizi rahat bırakın. Örneğin tıplamaya başladınız ve tıplama cümleniz şu olsun; tembel olmama rağmen kendimi derinden tümüyle, içtenlikle kabul ediyor ve onaylıyorum.
Çalışma esnasında tembellik kelimesinin yerine boşluk duygusu veya sevgisizlik vb. başka bir kelime geçerse şaşırmayın ve değiştirmek için kendinizi zorlamayın.

Bu durum yüzeyde görünen tembellik probleminin altında yatan başka bir sorunun yattığını gösterir. Yani sizi konuyla ilgili çekirdek inancınıza asıl soruna götürüyor olabilir. O zaman değişen bu sorun her neyse onunla ilgili probleme çalışmaya devam edin.

Şimdilik be kadar sevgiyle kalın

Güzarman



EFT; Duygusal Özgürleşme Tekniği Nedir, Nasıl Yapılar ?




EFT, Duygusal Özgürleşme tekniği demek. Özellikle yüzünüzde bazı akupunktur noktalarına vurarak (tıplamak) kilo vermeden depresyona, sigarayı bırakmaktan aşk acısına son vermeye kadar bir çok alanda iyileşme sağlayabiliyorsunuz. Uzun zamandır size bu konuda bilgi vermek ve deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyordum. Zamanı şimdiymiş, sevgiyle kalın. 

Güzarman


EFT Nasıl Yapılır ?

YORUM YOK

Kediler Bebekleri Sever

Bazen hayvanların sabrı beni çok şaşırtıyor.Aşagıdaki iki videoda zavallı kediler bebişlerin onlara yaptığı tüm işkencelere rağmen gıklarını çıkarmıyorlar. İzlemeye doyamıyorum. Biz millet olarak hayvanlarımızla çocuklarımız arasındaki ilişkilerinde fazlamı pimpirikli davranıyoruz acaba.

Güzarman




Kadınlar ve Erkekler


Kadın ve erkekler arasında geçen bazı diyaloglar gerçekten komik oluyor, işte bazı örnekler, ne onlarla ne onlarsız. Tabi aynı durum erkekler için de geçerli.

Güzarman

Karımla alışveriş merkezinde dolaşırken birden önümüzden inanılmaz güzel bir kadın geçti. Nasıl oldu ben de anlamadım ama ilk defa bir kadına bu derece kilitlendim. Bu durumun farkında olan karımın şu sözleri ile kendime geldim. "Bakma faslın bittiyse kavgaya geçeceğim! Erkek, 25, İstanbul


Ülkemizde kişi başı milli gelir 10.000$'a yaklaşmış. Benim cebimde 10 YTL var. Kim hakkımı yiyorsa haram olsun! Kadın, 34, İstanbul

Dün haberlerde çıkan tekstil sektörünün krize girmesine kocamın yorumu: "Bak bir aydır alışveriş yapmıyorsun, tekstil krize girmiş!" Kadın, 34, İstanbul

"Seviyor musun?" dedim, "Seviyorum." dedi. "Ne kadar?" dedim, "Çok." dedi. "Ne kadar çok?" dedim. "Her akşam eve gelip dırdırını çekecek kadar çok..." dedi. Sustum... Kadın, 26, Ankara

Şiddetli kavgamız sırasında "Gidiyorum ben, bitti!" dediğimde "Dönerken mutfaktan su getir, sana laf anlatacağım diye boğazım kurudu!" diyen kocamı huzurlarınızda yılın kozalağı seçiyorum. Kadın, 24, İstanbul

Lacivert ceketi, gri pantolonu, kahverengi ayakkabısı ve siyah kemerini bir arada giyen babama annemin yorumu: "Toplama bilgisayar gibi olmuşsun!" Erkek, 37, İstanbul

Bir alkış da Sema ismindeki sevgilisine doğum gününde ''Semaver'' hediye eden arkadaşıma gelsin lütfen. Erkek, 23, Antalya

Bir alkış da sınava giderken, 1 GB'lık flash disc'e Kur-an'ı Kerim ve dualar atan, sonra da boynuna asan ve cevşen niyetine kullanan kardeşime gelsin. Kadın, 31, İstanbul

Hafta sonu babasıyla gezmek için süslenmeyi abartan oğluma "Oğlum çapkınlık mı yapacaksınız?" diye sordum. Oğlum tüm sempatikliğiyle cevap verdi; "Evet anne, babam da bakıyor kızlara ben de. Ama senin kadar güzelini görmedik!" Kadın, 38, İstanbul

Kurban Bayramınızı Zaytungla Kutluyorum

Evlendikten Sonra İlk Kez Birlikte Bayram Ziyaretine Giden Genç Çift, Günü Birbirlerinin Akrabalarından Tiksinerek Tamamladı

3 yıllık ilişkilerini Eylül ayında yaptıkları düğünle mutlu bir sona bağlayan Enver Karadaşlı (28) Aybüke Karadaşlı (27) çifti, evli olarak gittikleri ilk bayram ziyaretlerini karşılıklı olarak birbirlerinin akrabalarından tiksinerek tamamladı. Sabah saatlerinde anne babaların ellerinin öpülmesiyle başlayan ziyaretler silsilesi gün içinde gidilen 14 ev, eli öpülen 67 akraba ve “Ay ne kadar da şirinmiş” yalanı söylenen 12 veletle tamamlanırken, genç çiftin bayramın kalanını nasıl atlatacağı sorusu belirsizliğini koruyor.


Leğendeki but kayınvalideyi teselli etmeye yetmedi

Yeni evli olarak gerek kız tarafından gerek erkek tarafından bayramda ziyaret edilmesi gereken akrabalar listesi hayli kabarık olan Karadaşlı çiftinin kutlamaları sabah saatlerinde Enver Karadaşlı'nın baba evinde büyüklerin ellerinin öpülmesiyle başladı. Kurban telaşı ve genç çiftin acemiliği gibi nedenlerle ziyaret planlanandan uzun sürerken, ancak öğleden sonra geçilebilen kayınvalide evi bayramın ilk krizine sahne oldu. Taze gelin Aybüke Karadaşlı’nın annesi Nermin Hanım’ın “biz burada eşek başıyız çünkü. sabahtan beri kızımızı damadımızı bekliyoruz” çıkışıyla alevlenen krizi yatıştırmak için, genç çift tarafından verilen "bi sonraki bayramda önce size geliriz annecim" şeklindeki sözler ve oğlan tarafının mavi plastik leğen içerisinde kız tarafına yolladığı but da yetersiz kaldı.

Hiç olmayacak insanlara “Daha sık görüşelim” denildi


Anne-baba ziyaretlerinin tamamlanmasının ardından yakın akrabaların evlerine doğru yola çıkan çift, öncelikle amca ve dayılara uğradı. Burada, ilk kez birbirlerinin kuzenleriyle sohbet etme şansını yakalayan Karadaşlılar’ın ziyaret çıkışında "Nurşencim, daha sık görüşelim artık. Evlerimiz yakın bak sabahları kahveye bekliyorum ölümü gör” ve “Aaaa Erkan yengeyi de alıp geliyosun kesinlikle itiraz istemiyorum” sözleri, kapıların kapanmasının ardından büyük bir hızla yerini “Erkan da dallamanın önde gideniymiş” ve “Resmen şırfıntı bu Nurşen, kokoş ayol!” düşüncelerine bıraktı. Israrla eve davet ettikleri kuzenlerin bu daveti ciddiye almamasını uman genç çift, nispeten daha uzak akrabaların ziyaretleri için yola koyuldu.

Gizlice çocuk tekmelendi


Tam kim olduğunu da hatırlamadıkları bir başka uzak akraba evinde haddinden fazla sayıda küçük çocuğa maruz kalan Karadaşlı çifti, ortalıkta bağırış çağırış koşan çocukları gördükçe bebek yapma planlarını tekrar gözden geçirmeye karar verdiler. Ziyaret esnasında küçük bir çocuk tarafından ekranı kırılan yeni iPhone, genç çift için günün en önemli maddi zaiyatı olurken, mis gibi iPhone “Aman canım mesele değil , ne olacak çocuktan değerli mi? Daha taksidi bitmedi ama ne önemi var di mi? 3000 TL alt tarafı...Çocuğu satsak o kadar etmez sonuçta ama sağlık olsun...” sözleriyle ebediyete uğurlandı. Ziyaret, tuvalete gitme bahanesiyle salondan ayrılan Enver Karadaşlı'nın, darp izleri görünmeyecek biçimde çocuğa savurduğu tekmeyle bir nebze olsun renklendi.

En sevilen akraba büyük amca oldu

Genç çift, gün boyunca en rahat ve en huzurlu zamanlarını ise Enver Karadaşlı’nın büyük amcasına gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında geçirdiler. Büyük amcanın mezarı başında dua eden çift, çiçekleri sulayıp mezar taşını yıkarken en sevdikleri akrabalarının rahmetli Muharrem Karadaş (ruhuna el fatiha) olduğu konusunda mutabakata vardılar.

Bugüne dek sıkı sıkıya sarıldıkları "biz farklıyız, bizimkisi öyle klasik bir evlilik gibi olmayacak" fikrinin ağır darbe aldığı bayram ziyaretlerinin ardından evlerine dönen genç çift, akıllarında "neyin içine düştüm lan ben?" soruları eşliğinde etleri buzluğa yerleştirerek günü noktaladılar.

Suriye'den Ateşlenen Bomba Akçakaleye Düştü

Turkiye Suriye'yi Bombalamak Zorunda Kaldi

Akçakaleye düşen top mermisine karşılık olarak Türkiye yarım saat önce Suriye krşı bombardımanla karşılık verdi. Nato üyeleri ile büyükelçilikler düzeyinde yapıln görüşmelerin akabinde Türkiye karşı misillemede bulundu.

Güzarman

Başbakanlık bir açıklamada bulundu:
Başbakanlıktan yapılan açıklama şöyle:


"Bugün saat 16.30 sularında Suriye rejim güçlerince açılan top ateşi sonucunda, Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçemizde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 9 vatandaşımız da yaralanmıştır.
Bu menfur saldırıya, sınır bölgesindeki silahlı kuvvetlerimiz tarafından angajman kuralları doğrultusunda anında gereken karşılık verilmiş; radarla tespit edilen Suriye’deki noktalara top atışı yapılarak hedefler vurulmuştur.

Olayla ilgili olarak Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Dışişleri Bakanlığımız tarafından gerekli diplomatik girişimler derhal başlatılarak, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Birleşmiş Milletler Konseyi üyesi bazı ülkelerin dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yapılmıştır.
Bu çerçevede NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ile de bir telefon görüşmesi yapılmış; NATO Konseyi’nin acil olarak toplanması kararlaştırılmıştır.
Türkiye, angajman kuralları ve uluslararası hukuk çerçevesinde, Suriye rejiminin ulusal güvenliğimize yönelik bu tür provokasyonlarını asla karşılıksız bırakmayacaktır.
Olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve metanet; yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna duyurulur."

Hürriyet Akçakale haberi aşagıdadır:
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından düşen top mermisi nedeniyle 4'ü çocuk 1'i kadın 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin anne ve çocukları olduğu öğrenildi. 2'si ağır 10 kişi ise yaralandı.Suriye'de ordu birlikleri ve muhalif güçler arasındaki çatışma sınıra yakın bölgede yoğunlaşırken, Akçakale'ye top ve havan mermileri düştü. Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinden ateşlenen bir top mermisi saat 15.30'da Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bahçesine düştü.


Patlama sesi zaten diken üstünde olan ilçede tedirginliği artırırken, saat 16.25'te ilçenin en merkezi yeri Kazım Karabekir Mahallesi'ne de top mermisi düştü. İstasyon Caddesi'ne düşen merminin infilak etmesi nedeniyle bir anne ve dört çocuğu öldü, aralarında polislerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı

Hürriyet