MEHMET ALİ BİRAND'A VEDA

Sadece şok geçirdim, hastaneye yattığını duyduğumda çıkar nasılsa demiştim. Eve gelip televizyonu açtığımda duydum, şoktayım. Kanal D de programı Cüneyle çekilen programı izliyorum alttaki kaybettik yazısını farkettiğimde gözlerimi kaçırıyorum, içim almıyor, şu an programı izlemek onu kaybetmediğimizi hissettiriyor, cenazesine gidemeyeceğim için üzülüyorum.
Söyleyecek bir ey bulamıyorum.

Gittigidiyor Yüzünden Maliye Peşinize Düşebilir

Dün forumlarda dolanırken şöyle bir yazı gördüm. Ne zamandır gittigidiyordan eskilerimi satsam nasıl olur diye düşünüyorum. Bu konuda araştırma yaparken bir forumda rastladığım yazışmalar beni çok şaşırttı. Gittigidiyor İzmir'de tüm satışlarının listesini maliyeye vermiş. Maliye önce İzmir'den başlayarak hesapları araştırmaya başlamış ve ev kadını öğrenci ikinci el ayırtetmeden cezaları kesmeye başlamış. Konuyla ilgili yazan öğrencinin bir arkadaşı avon marka ürünleri oradan pazarladığı için 3000 lira gibi bir ceza yemiş.

Ben de oradan alışveriş yapan birisi olarak tüm satışların vergilerinin zaten gittigidiyor tarafından kesildiğini ve maliyeye ödendiğini zannediyordum. Çünkü araştırdığım kadarıyla zaten ürün satmak isteyenden bir ton kesinti yapılıyor. 350 liralık bir mal satmaya kalksanız hesabınıza 315 lira gibi bir rakam yatıyormuş.

İlgili yazıyı yazan arkadaşlardan birisi gittigidiyora konuyla ilgili mesaj attığında aldığı yanıtta hayli ilginç, özetle bir sadece satış platformuyuz vergilerden siz sorumlusunuz diyor. Ama insanlara dükkün kirala, satış yap, emekli amca, ev hanımı teyze ekstra şu kadar para kazan derken hiç vergi yükümlülüğünü hatırlatmıyor. Muhtemelen kimsenin okumadığı standart sözleşmesinin maddeleri arasında saklıyor bu maddeleri.

Kısaca arkadaşlar ben linki vereyim siz okuyun ve gittigidiyordan satış yaparken lütfen bir daha düşünün. Fatura veremeyecekseniz satış yapmayın derim. Sevgili hükümetimizin karıncanın yağından vergi çıkardığı şu günlerde dikkatli olmakta çok fayda var.

Sevgilerle

Güzarman
Önemerim: Gitti gidiyor tüm bu vergileri baştan kesip faturasınıda maliyeye ödesin. En azından satıcılarda baştan ne kadar paranın ceplerinden gittiğini bilir ve maliye korkusuyla yaşamazlar.


Hürriyet