Nazan Öncel Göç

Nazan Öncel Mühürledim Seni Kalbime

Nazan Öncel Böyle Konuşma

Super Trumpt May be I m a Beggar

Facebook İsim Başına TC Yazma

Beyaz Sertap'ın İyileşiyorum Klibine Sızmış

Sigara'dan Kaç Saat Uzak Kalabilirim ?

Uzun zamandır sigara içmemeyi düşündüğüm her an krize giriyorum ve üst üste içip kendimi rahatlatıyorum. Ekmek, su almak için bile dışarıya çıkmıyorum ama sigarasız kalacağımı düşündüğüm an fırlayıp bir kaç paket sigara alıp eve dönüyorum. 
Yıllardır sigaram bitecek, içemeyeceğim gerginliğinden gına geldi. Bırakın bırakma düşüncesini bi saat bile içemeyeceğim düşüncesi krizlere girmeme neden oluyor.
-Arkadaşlarımla yemeğe çıktığımda açıkhavada otursak diye dua ediyorum, kapalı mekanda isem sürekli gergin oluyorum.
-Sabahları gözümü açtığım an beynimde sigara içmek düşüncesiyle uyanıyorum ve kalkar kalkmaz sigara içiyorum. Eskiden kalktığımda iki üç dalı peş peşe içerdim şimdi allahtan bir tane yetiyor. 
Tabi 20 dakika sonrasından bahsetmiyorum.
-Her şey sigaradan ibaret gibi, sıkıldığımda, üzüldüğümde, mutlu olduğumda, kızdığımda hatta hiç bir şey olmadığında bile sigara hep kafamda.
-Ateş bulamadığımda gerginleşip öfkeleniyorum cinlerim tepeme çıkıyor. Bu halimde nefret ediyorum.

Bazı şeyleri değiştirmeyi son bir kaç yıldır başardım.
-Mesela bu sene ateş bulamadığımda öfkelenme davranışım üzerinde çalıştım ve artık en azından başkalarının yanında kendimi kontrol ediyorum ama yalnızken  Allah vere ; yani durumu içselleştiremedim ama kontrol altına aldım.
-Yıllardır günde 3 paket değil bir veya bir buçuk içiyorum.
-Sonunda LD nin 0,6 mgr. lık sigarasına başlayabildim, bu sayede 10 mgr. lıklar sert geliyor (tadını seviyorum ama içimi rahatsız ediyor.
-Diş taşları temizliğinin acılarını çekince kullan at filtrelere başladım, geçen yıl denemiş başaramamıştım, ama bu sene artık filtreyle gri LD kısa içebiliyorum ve içerken zevk de alıyorum.
-Bir iki haftadır uyanır uyanmaz değil 20 dakika sonra sigara içmeye çalışıyorum her zaman olmasada genellikle başarıyorum.

Benim bir kabusum daha vardı, kahvaltılarda veya yemeklerde eşleştirdiğim içecekler olmasa gerginleşiyor ve öfkeleniyordum. 
Örneğin gözleme-ayran ikilisi, çay-kahvaltı, eğer içeceğim yemeğimle aynı anda gelmezse bütün keyfim kaçıyordu, şimdi bu durumuda kontrol altına aldım eskisi kadar kötü değil.
Aslında buna alışabilmem sigara konusunda biraz cesaret verdi. 
Uzun yolculuklarda bir kaç saati otobüste sigarasız geçirebiliyorum tabi iner inmez yakıyorum bi tane, neyse işte bu durum aklıma şu fikri getirdi, diyelimki dünyanın en uzak ülkesine 24 saat sürecek bir uçak yolculuğuna çıkıcam ve hiç mola yok, sigara içemeyeceğim, böyle bir durumda ne yapabilirim.
Fikir hoşuma gitti, ama becerebilirmiyim, ben bir an sigarasız kaldığımı düşününce krizlere giriyorum 24 saatlik uçuşta ne yapıcam.
Benim derdim sigarayı bırakmak değil sadece bir gün bile sigarasız geçirebilsem kar sayacağım, evet tek istediğim bir kaç saat, bir gün evet şimdi başlıyorum,
 saat 19:00 sigara paketim bitti ve ben dışarıya sigara almak için çıkmayacağım, neden ? Çünkü uçaktayım ve sigara içemiyorum, yolculuktayım. Haa ha havadayım yani,
Şu andan itibaren bu yazının içinde güncelleme yaparak uçakta geçirdiğim sigarasız anlarımı sizlerle paylaşacağım.
Hadi bismillah
-19:00 
-19:12   neyse televizyon izleyeyim biraz

......
-19:25 belki pakette bi tane kalmıştır,...evet evet bi tane var, şükür
acaba şimdi içsem mi yoksa saklasam mı?
Diş etlerim de gidişmeler başladı, (haa haa gidişmeler kelimesinin altı kırmızıyla çizildi, 
İçmeyeceğim kesin kararlıyım. Acaba bu deneyi başka bir gün mü denesem?.....
-19:35 telenla konuşuyorum, otomatkmen paketteki son dalı lüplemeye başladım, 
neyse canım ama bitiyo bu son nefesim kaldı, bitti. Ama kararlıyım dışarıya çıkmayacağım. Yarın yeni bir paket alabilirim nasılsa.
-yorum yok

-20:00 yorum yok, 
-20:10 evde bir yerlerde zulam olmalı, 
-20:30 yemek makarna iyiydi, iyiki dışarı çıkıp paket almadım
-20:40 nerde bu nalet zulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
-20:50 haahaaaa buldummmmmmm hemdeeeeeeeee 10 taneeeeeee sigaaaraaaa varrrrrrrrr

haaa haaaa uçaktan iniyorum, mecbur değilim istediğim zaman , inerimmmmm

-20:51 ohhh beeee bi nefessssss





Hürriyet