Belediyelerin Ağaç Sevgisi Beni Öldürüyor, Göksel Yalnız Kuş?

Belediyelerimizin derin budama adı altında yaptıkları ağaç katliamı insanı çileden çıkartıyor. Bir ağacın ana dallarını budamak o ağacın ölüm fermanını imzalamak demektir. Bu da yetmiyor artık ağacın tüm dallarını kesiyorlar. Eğer sizde kafanızı kaldırıp çevrenizdeki bu şekilde budanmış ağaçlara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.
Bu şekilde budanmış bir ağacın neresine kuş konsun, neresinde yuva yapsın Allah aşkına birisi bana bunu izah etsin. Yıllarca köklerinden topladığı minerallerle yapraklarına su gönderen kollarını yıllarca süren bir emekle büyüten bu ağacın dallarını modern budama katliam aletleriyle kesmek de ne demek oluyor. Kaç yıl sürecek sizce bu ağacın yeni aynı dallarını yerine getirmesi?
Soruyorum size kaç yıl alacak o güzel dalların yapraklanması?





Bakın bir ağacı budadıktan sonra ne hale geliyor, sonradan çıkan dalların tüyleri yolunmuş kuşa benzediğini görmüyor musunuz?


Şimdi bana birisi bu tavus kuşu misali budanmış ağacın ağaç olduğuna dair bir kanıt göstersin. Ağaç bu ağaç gül değil her sene budayasınız.


Madem tahammülünüz yoktur bu canlıya niye dikersiniz? Biz türkler allahın akılsızın önde gideniyiz. Niye mi? Yola sıfır ev yaparız. İsteriz ki odalarımız büyük olsun. Sonra piknik yapmaya gittiğimiz yerler otoyol kenarıdır. Ağaç gölgesi ararız, yanlardan vızır vızır işleyen trafiğin gürültüsünde mangal dumanı eşliğinde piknik yaparız. 
Bir tanemiz başını kaldırıpda bu şekilde budanmış ağaçlara bakıp sorgulamaz, niye bu şekilde budadın, bu ağacın koca kökleri o mineralleri çekmek için yapraklarına koca koca dallarına ihtiyac duymaz mı?
Sormazsın, bu Allahın güzel kuşları nereye yuva yapacak, (aa bu arada kuş sesinden de rahatsızdır bizim milletimiz, kargaya kızarız, martıya kızarız. yetmez minik ötücü kuşları bile sevmeyiz  gürültücü adderiz), sormazsın,. bu ağacın derinlere kök salmış güzelim kökleri kurumaya başlamaz mı bir süre sonra

Nedir bu rezillik, araplar çölde ağaç yetiştirir bizimkiler yetişmiş ağaçları katlederler. Kimse bu belediyelere dur demeyecek mi?
Allah aşkına birisi bu saçmalığa bu katlima dur desin. Birakın yaaa bırakın budamayın, bu hale getireceseniz dikmeyin, nedir derdiniz, çürüsünde yenisini ihaleye verelim on kuruşluk fidanları beşyüze alalım dikelim mi dersiniz ne dersiniz Allah aşkına. 

Biz haketmiyoruz bu güzel toprakları, bizler anlamayız doğadan,. tarla yapmak için keseriz ağaçları, gölge yaptı diye doğrarız dallarını, 
bakın şimdi Taksim gezi parkındakı rezilliğe, o kadarına bile tahammülü yok açgözlü insanların, bizler nankör insanlarız doğanın verdiğini katlederiz, öldürürüz, sonra gider güneş altında otoyal kenarında piknik yaparız, belediyeler kilometrelerce mesafelik sahil kenarlarını betona çeviririr, yapmaz oraya bir iskele, salak salak bakarız, sadece yürürüz. Günahtır denize mi girilir, sırf denize girmeyelim diye betona çevirirler oraları, hemen kabulleniriz. Bir allahın kuluda sormaz, abi burası deniz niye giremiyorum diye.
Sonra girecek sahil ararız, koca koca otellere verilir en güzel yerler, halk plajı denen yerlerde küçücük alanlarda göt göte sığmaya çalışırız. Birazda öküzüzdür o bedava plajlarında içine eder, çöpleri bırakır döneriz. Velhasıl kelam benim derdim bu belediyelerle, 
kuşların ağaçlarını rahat birakın, bırakında bebeklerini koyabilecekleri bir yuvaları olsun, baklonlarımıza çatılarımıza mahküm etmeyin onları. 



0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet