Cildinizi Sıkılaştırıcı Yüz Maskeleri

Cildinizi Sıkılaştıran Yüz Maskeleri

1 çay kaşığı bal, 1 yumurta beyazı, 1 çay kaşığı gliserin ve unu çırpın ve macun kıvamına getirin. Yüz ve boyun bölgesine uygulayın. 10 dk bekletin ve ılık suyla yıkayın.


Olgun bir muzu ezin. Bal ekleyin ve hamur kıvamına getirin. Yüz ve saçınıza uygulayın.


Kırışıklıklarınız İçin Özel Maske
Cildinizi kırışıklardan kurtarmak ve cildinizin daha yumuşak olması için evde yumurta ile yapılabilen yüz maskelerine bir göz atalım:


. Normal ciltler için yumurtanın sarısını iki çay kaşığı gül suyu ve bir çay kaşığı bal ile karıştırın. Haftada bir uygulayın. Özellikle kış aylarında cildinizi yumuşak ve ışıltılı tutmak için ideal bir maske.


. Kırışıklıklar için, yumurtanın beyazını çırpın ve üç çay kaşığı yulaf ezmesi ve 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Yüzünüze uygulayın.


. Yumurtanın sarısını iki çay kaşığı portakal suyu, birkaç damla badem yağı ve yarım çay kaşığı limon suyu ile karıştırın. İyice çırpın ve uygulayın. Yüzünüzü yıkamadan önce yarım saat bekletin. Kuru ciltler için, düzenli olarak uygulayın.


Domates Maskesi


Yağlı cilt için süper bir maskedir. Bir domatesi ezin ve yüzünüzde 15 20 dakika bırakın. Ilık su ile durulayın.

Maskeleri uygulamadan önce gözeneklerin açılması için ılık suyla yıkayın yüzünüzü. Maskeyi uygulayın ve en son gözeneklerin kapanması için soğuk suyla durulayın.


Posted in Etiketler: , |

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet