Borsadaki Düşüş Kısa Sürer

Merak etmeyin arkadaşlar, bu gün JP Morgan nın raporunun ardından hızla düşen borsanın bu düşüşünün üç günü bile geçmeyeceğine eminim.
Raporda belirtilen konular son derece doğru ve bence hiç de beklenmedik sonuçlar değil.

Benim gözlemim, yurtdışında borsalar gayet güzel seyrediyor, petrol fiyatlarına bakarsak fiyatlar çok değişmiyor.

Öyleyse konu ne; Konu şu arkadaşlar, elinde büyük paralar bulunan spekülatörlerin oto boku bahane ederek küçük yatırımcıların hisselerini ve paracıklarını toplamak için yaptığı satışlardan ibaret bir durum söz konusu.

Bu sayede panik halindeki küçük yatırımcı hisseleri elden çıkararak fiyatların düşmesine neden oluyor, zaten düşük fiyattan bu hisseleri zamanında almış büyük spekülatörler, tekrar fiyatların düşmesi ile kuş gibi fiyatlardan bu hisseleri toplayacaklar. Sonrada yükseliş noktasında ellerinden çıkaracaklar.

Bir dahaki ottan boktan sebebi bekleyerek aynı oyunu tekrar pişirip pişirik karşınıza koyacaklar.

Unutmayın borsanın bir numaralı kuralı asla kısa vadede lazım olan paranızı borsaya yatırmayın,
ikinci kural elinizde bu düşüş zamanları için mutlaka para bulundurun ki siz de spekülatörler gibi para toparlayabilesiniz.

Birde seçim öncesi yatırımınıza dikkat edin derim, 

Finansbankçılara söylüyorum, temettü öncesi hisse gayet düştü, şimdi toplama zamanı, temettüden sonra topladıklarını satarsanız, ben önümüzdeki 1-2 aylık dönemde finansabankın 7 nin üstünü mutlaka zorlayacağını düşünüyorum.

Şu anda garanti de oldukça düşmüş durumda tam alma zamanıdır.

Big paranın anketine bakarsak, küçük yatırımcılar hala borsadan umutlu, yani elinde para olanlar hala borsaya güven devam ediyor.

Uyarı: Ha unutmadan ben sonuçta bir haltan anlamam, yazdıklarıma bakıp yatırım yapmayın, sorumluluk kabul etmem, mutlaka bir profesyonel danışmana sorarak yatırımlarınızı yönlendirin. 

Güzarman


Günün Haberleri
Yurtdışında yaşanan olumlu seyre rağmen İMKB'de yüzde 2'yi aşan değer kayıpları yaşandı. Borsadaki düşüşte, JP Morgan´ın bugün yayımlanan raporunda Türkiye için tavsiyesini düşürmesi etkili oldu.Borsa günü yüzde 2.11 kayıpla 62 bin 389 puandan tamamladı.



Döviz tarafında da yükseliş havası hakimdi. Euro paritenin de etkisiyle yüzde 0.84'lük artışla 2.2830 TL'ye tırmandı. Dolar ise 1.60'ın hafif üzerinde dünkü seviyelerine yakın seviyeden kapattı.


JP MORGAN'IN RAPORU ETKİLİ OLDU
Piyasayı değerlendiren uzmanlar, JP Morgan'ın bugün yayınlanan raporunda Türkiye tavsiyesini 'underweight'e düşürmesinin satışlarda etkili olduğunu belirtiyor.


JP Morgan raporunda yaklaşan seçimlerle birlikte artan siyasi belirsizlik, yüksek tüketici fiyatları endeksi, banka karları ile ilgili endişeler ve cari açıktaki büyüme Türkiye'nin riskleri olarak gösterildi-Hürriyet


--Avrupa borsalarında yükseliş bekleniyor

Avrupa borsalarının Cuma gününe yükselişle başlaması beklenirken, Asya ve ABD’deki yükselişi takip edeceği düşünülüyor.


Uluslararası piyasalarda ABD ham petrolünün varil fiyatı 100 dolar ve Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı 115 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Asya'daki işlemlerde ABD ham petrolünün varil fiyatı temmuz ayı teslimi düne göre 56 sent artarak 100.79 dolardan satılıyor. ABD ham petrolünün varil fiyatı dün 100.23 dolardan kapanmıştı.
Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı temmuz ayı teslimi de düne göre 33 sent yükselerek 115.38 dolar oldu.-Bigpara



--------------------------------------
10 bin TL'niz olsa nereye yatırırdınız?



Borsa [9760]    48,56 %
Altın [6153]      30,61 %
Dolar [2423]    12,06 %
Banka mevduat hesabı [1763]     8,77 %

Anket katılım sayısı : 20099

Posted in Etiketler: , |

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet