Dağda Mahsur Kalan Genç Çift, "Cemaat Kitabı" Sayesinde Hayata Döndü!


Zaytung favorilerimdendir,
arada bir mutlaka uğrarım, sizin de Sık Kullanılanlar listesine eklemenizi tavsiye ederim.

Güzarman.


Hatay'a bağlı Fırnız yaylasından dün akşam saatlerinde şehir merkezine doğru yola çıkan genç çift, araçlarının arızalanması sonucu mahsur kaldıkları Amanos Dağı'ndan "cemaat kitabı" sayesinde kurtuldular.

Yoğun kar yağışı altında saatlerce uğraşmalarına rağmen jandarma ve polis ekiplerine ulaşamayan çiftin yerleri bir yakınlarını arayarak "cemaatle ilgili kitap yazmayı düşünüyoruz" demelerinin hemen ardından tespit edilirken, bulundukları bölgeye terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.
Soğuktan donmak üzereyken kurtarılan Metin-Gülcan Görenel çifti, ilk tedavilerinin tamamlanmasının ardından tutuklu yargılanmak üzere adliyeye sevk edildiler.

Geçtiğimiz haftasonu gittikleri Fırnız Yaylası gezisinden dönerken, araçlarının arızalanması sonucu Amanos dağlarında mahsur kalan Metin-Gülcan Görenel çifti son anda ölümden döndü. Akşamın bastırmasıyla birlikte başlayan yoğun kar yağışı altında saatlerce polis ve jandarmaya ulaşmaya çalışan talihsiz çift herhangi bir sonuç alamazken, Gülcan Görenel'in can havliyle aklına gelen bir fikir, bir anda olayların seyrini değiştirdi.

Cemaat ile ilgili kitap dinlemeye takıldı

Tam da cep telefonunun şarjı bitmek üzereyken Ankara'da yaşayan eski iş arkadaşı Sevilay Görkem'i aramayı akıl eden Gülcan Görenel, arkadaşına bir süredir yazmayı planladığı bir kitap projesinden söz etmeye başladı.

 "İmamla Dans" adını vermeyi düşündüğü kitabın, cemaatle ilgili daha önce hiç kimsenin bilmediği çok önemli birtakım gerçekleri gün yüzüne çıkaracağını detaylı bir şekilde anlatan Görenel, arkadaşının bir yanıt vermesine fırsat bırakmadan telefonu kapatarak eşiyle birlikte beklemeye başladı.

Konuşmanın sona ermesinden yaklaşık yarım saat sonra genç çiftin bulunduğu bölgeye, helikopterle ulaşan terörle mücadele ekipleri, düzenledikleri operasyonla Metin ve Gülcan Görenel'i mahsur kaldıkları bölgede kıskıvrak yakaladılar. Donmak üzereyken ele geçirilen genç çift Hatay Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, burada gerçekleştirilen ilk tedavilerinin ardından tutuklu yargılanmak üzere Hatay Adliye'sine sevk edildiler.

(Haberin tamamını okumak için Zaytung'a tıklayınız.

Posted in Etiketler: , |

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet