YATMADAN ÖNCE YAPILACAK 5 ŞEY





TEMİZLİK ve DÜZEN

Evet biliyorum temizlik çok vaktimizi alıyor. Sizi bilmem ama benim için nedense dünyanın en zor işi. Ama gerçek şu ki temiz ve düzenli bir mutfakta yemek yapmak dünyanın en zevli işi. Düzenli bir yatak odasında uyumak, düzenli bir salona sahip olmak harika bir duygu. Ben sanırım dünyanın en paspal insanlarından birisiyim. Tamam temizliklik neysede düzen konusunda solda sıfır kalırım. Kelin merhemi olsa başına sürerdi.

Beyendiğim bir blogdan -apartmenttherapy- temizlik ve düzene dair pratik bir iki şey derledim. Elbette benim eklemelerimle.
  • Bulaşıkları Kaldırın:Mutlaka yatmadan önce bulaşıkları kaldırın. Bu sabah kahvaltısını hazırlarken işimizi kolaylaştırır. Hem düzenli bir mutfak içimizi açar.

  • Ortalığı toparlayın: Tam temizlik değil, ama ortada bulunan küçük ıvır zıvırları, kıyafetleri, çocuklarınızın oyuncaklarını ortadan kaldırın. Böylece temizliğe başladığınızda bu küçük şeylerle uğraşmayacaksınız. Unutmayın evinizdeki her eşyanın bir yeri vardır.

  • Çöplerinizi çıkarın: Her gece mutfaktaki çöplerinizi çıkarın. Evinize bir kaç dakika bakarak atabileceginiz bir şeyler varmı düşünün. Genelde ödenmiş faturalar, kredi kartı ekstreleri, alışveriş fişleri, yani işinize yaramayan masanızı işgal eden her şeyi birikmeden atın.

  • Temiz çamaşırları katlayın: Hepsini değil, yıkanmış olanlardan bir ikitanesini katlayıp bırakın. Hepsini yapmaya kesin karar verene kadar bu işinizi azaltmış olacaktır.

  • Yüz temizliği yapın: Evet son olarak mutlaka cildinizi temizleyin. Unutmayın siz her şeyin en güzeliğini hakediyorsunuz. Ve güzel bir yüz temizliği yatağa güzel kokularla ve rahatlamış bir cilte girmek ödülünüz olacak.

Umarım bu tavsiyeler işinize yarar. İyi eğlenceler.

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet