Zihninizdeki Sesi Sustun 3

Kendimi bildim bileli yaşadığımız günlük hayatın ötesini sorgulamışımdır. Küçük bir çocukken bile eğer şu an düşünmesem, hayal kurmasam ne olur diye merak ederdim. Sanırım çocukken ruhsal olarak daha temiz ve kirlenmemiş oluyoruz. Anı yaşamayı, çevremizde gördüğümüz güzellikleri, çirkinkileri yargılamadan sadece varlığını hissederek yaşamayı biliyoruz.

Daha önce ACI BEDEN den bahsetmiştim. Hepimizin temel sorununun geçmiş gelecek kaygıları, insanlara, çevreye karşı hissettiğimiz hatta düşlediğimiz negatif hisleri ve düşünceleri susturamamak olduğunu anlatmıştım.
Özetle Acı beden tüm bu negatif düşünce ve duygulardan beslenmeyi seven tarafımızdır. Özünde Ego nun kendisini ve varlığını devam ettirme isteği yatmaktadır.

Peki Egodan ve acı bedenimizden nasıl kurturuluz. Aslında bu iki yönümüzden tamamen  kurtulmak diye bir şey söz konusu değildir, tabi ermiş değilseniz.(bkn. Zaytung, Hindistan; bokun püsürün içinden yükselen bilgelik)

Ama üzerinizdeki etkisini azaltabilirsisiniz. Arkadaşlar şu fani hayatımda binlerce şey okuyup, değişik ruhsal deneyimler yaşadıktan sonra temelde tüm bilgelerin aynı şeyi söylediklerini gördüm.

ANI YAŞA,
GEÇMİŞ ve GELECEK düşüncelerinden, duygularından arın.
İÇİNDEKİ dinliginliği keşfet.

İşin sırrı budur, sadece anda kalmayı başarabilmek, unutmayın geçmiş bitti, gelecek ise daha gelmedi. Sadece ve sadece bu an içinde yaşadığın ve hissettiklerin gerçektir.

Anı Yaşamak egonun sürekli, hadi daha kötüsünü düşün, daha kötü senaryolar üret diyen sesine izin vermeyecektir.
An da kalmak hiç susmayan Zihin seslerinizi susturacaktır.
Anı Yaşamak size iç huzurunu getirecektir.

Anda kalmanız dileğiyle

Güzarman

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet