Zihninizdeki Sesi Susturun

Her gün kafanızdaki sesi dinlemekten yorulmadınız mı?
Bazı günlerin nasıl geçtiğini bile anlamıyorsunuz  değil mi?
Bazen düşüncelerinizi bir an duymamak ne büyük lütuf olurdu değil mi?
Ben yıllardan beri uğraşıyorum, zaman zaman başarılı olduğum oluyor, ama hala bu konuda beynimi disipline sokamadım. Ya gelecek planlarıyla uğraşıyorum, yada geçmişin olumsuzluklarıyla.
Bu konuda çok okudum. Hemde çok, bu konuda okuduğum bazı yazıları sizlerle paylaşacağım.
Size en sevdiğim yazar Eckhart Tolle'nin Var Olmanın Gücü isimli kitaptan alıntılar yazacağım. Her okuduğumda elbette çok faydası oluyor. Size de tavsiye ederim.

Sevgilerimle

Güzarman

Eckhart Tolle insanoğlunun ebedi ızdarabının Egomuzdan kaynaklandığını söyler ve Egomuzun  var olmak için ya geçmiş veya gelecek düşüncelerinden beslendiğini anlatır. Egonun en büyük düşmanının ise Şimdi de varolmak ve anı yaşamak olduğundan bahseder.

Kitabının Geçmişi Beraberinde Taşımak isimli bölümünde şöyle bir hikaye vardır.

Tanzan ve Ekido şiddetli yağmurlardan sonra oldukça çamurlu bir hale gelmmiş olan toprak kır yolunda yürüyen iki Zen rahibidir. Bir köyün yakınından geçerlerken, yolun karşı tarafına geçmeye çalışan genç bir kadın görürler. Çamur çok derin olduğu için kadın üzerinndeki ipek kimonoyu berbat etmeden karşı tarafa geçemeyecektir. Tanzan hiç tereddüt etmeden kadını kucağına alıp yolun karşı tarafına geçirir.

Sonrasında rahipler sessizce yollarına devam ederler. Beş saat sonra, yaşadıkları tapınağa yaklaşırlarken, Ekido daha fazla kendini tutamayarak Tanzan'a döner.

-Neden kızı yolun karşı tarafına geçirdin? diye sorar. -Biz rahiplerin bu tür şeyler yapmaması gerekir.
-Ben kızı saatler önce bırakmıştım, der Tanzan. -Sen hala taşıyor musun?

Şimdi birinin sürekli Ekido gibi hoşuna gitmeyen olay veya durumları zihninde taşıyarak ve düşünce üstüne düşünce biririktirerek yaşadığını düşünürseniz, gezegendeki insanlarının çoğunun nasıl yaşadığı ile ilgili bir fikir edinmiş olursunuz. Zihinlerinde taşıdıkları yükün ağırlığına bakarmısınız?

İnsan eski duyguları sürdürme eğiliminde olduğundan neredeyse herkes eski duygusal acılarıyla kendi etrafında birr enerji alanı örer ki buna ACI BEDEN denir.

Öte yandan zaten sahip olduğumuz acı bedeni daha da büyütmekden vazgeçebiliriz. Eski duyguları biriktirmekten ve beraberimizde sürüklemeden kendimizi kurtarabiliriz.

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet