Zihninizdeki Sesi Susturun-2

Merhaba,

Bir önceki yazımızda ACI BEDEN den bahsetmiştik. Acı bedenin ego ile ilişkisi son derece sıkıdır. Ego bildiğimiz gibi özellikle geçmişteki olumsuz deneyimlerimizden, duygularımızdan ve düşüncelerimizden kaynaklanır.
Kendimize karşı bir saniye samimi olduğumuzda bunun katı bir gerçek olduğunu kabul etmeliyiz. Sürekli beynimizde yarattığımız olumsuz düşüncelerden zevk aldığımızı görürüz. Kızdığımız kişilere haddini bildirebileceğimiz senaryolar yaratırız. Geçmiş aşk acılarımızı bir şarkıyla hatırlar yüreyimizin o günkü gibi acıyla burkulmasından garip bir zevk alırız. Melankoli yaratmaktan dolayı mutluyuzdur. Ama tüm bunlar gerçekmidir peki.

Neden şu anda varolmayan bu negatif duygu ve düşünceleri yaratıp zihnimizi sürekli meşgül ederiz, neden bedenimizde tekrar tekrar varolan bu duyguların bizi yıpratmasına izin veririz.
Aslında bizler suçsuzuzdur. Bunları isteyen Egomuzdur. Bu sayedece varlığını devam ettirir ve sürekli güçlenir.

Acı Beden Kendini Nasıl Yeniler isimli bölümde Eckhard Tolle bundan da bahsetmiştir.

-Acı beden, çoğu insanın içinde yaşayan yarı otomom bir enerji biçimidir ve duygulardan oluşan bir varlıktır. Kendine ait ilkel bir zekası vardır ve tüm canlılar gibi, onun zekası da öncelikle varlığını sürdürmeye odaklanmıştır. Tüm canlılar gibi,periyodik olarak beslenmek zorundadır ve kendini yenilemek için ihtiyacı olan yiyecek, kendisininkine uygun bir enerji olmalıdır, yanı benzer bir titreşime sahip olmak zorundadır. Duygusal açıdan acı veren herhangi ir deneyim, acı beden için yiyecek olarak kullanılabilir.
İlişkilerde dramlar kadar olumsuz düşünceleri de sevmesinin nedeni budur. Acı bedenin mutsuzluk bağımlılığı vardır.
İçinizde sürekli olarak duygusal bir olumsuzluk ve mutsuzluk arayan bir şeyin var olduğunu öğrenmek sizin için sarsıcı olabilir.
Gerçek şu ki bunu başkasında tespit etmek, kendi içinizde tespit etmekten çok daha kolaydır.
Mutsuzluk sizi kontrolü altına aldığında sadece ona son vermeyi istememekle kalmazsınız, aynı zamanda olumsuz duygusal tepkilerden beslenebilmek için başkalarınında sizin kadar acınası durumda olmasını istersiniz. 


0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet