Bolluca da Katledilen Köpekler

Belediyelerin köpeklerden kurtulmak için bulduğu çareye bakın. Sokaklardan alıp, ormanlık bölgelerde açlığa ve susuzluğa terketmek. Eğer yüzlerce köpeği bu koşullara maruz bırakırsanız sonunda iyice vahşileşirler. Düşünsenize, sizleri bilmediğiniz aç ve susuz kalacağınız bir bölgeye bıraksalar ne olurdu?

Güzarman

Hürriyet/İnsanlık hastanesiSüleyman KAYA / DHA30.09.2011Bolluca

 Ormanı’na bırakılan 300 köpek zehirlendi. Sosyal paylaşım sitelerinde bölgeye yakın olan veterinerlerden yardım istendi. Hayvanseverler toplanarak ormanda köpek aradı. Kurulan seyyar hastanede veteriner hekimler köpeklere serum taktı. Büyükşehir Belediyesi görevlileri mama ve ilaç getirdi. Durumu ciddi olan köpekler kliniklere götürüldü. 1 köpek öldü. İSTANBUL Eyüp’te belediyelerin sokaktan toplayarak ormana bıraktığı yaklaşık 300 köpek, henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi. Veteriner ve hayvanseverler, köpekleri kurtarabilmek için ormana seyyar hastane kurdu. Belediyelerin sokaklardan toplayarak Göktürk Bolluca Ormanı’nda bıraktığı yaklaşık 300 sokak köpeği, önceki gün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi.


Belediyeye teşekkür


Bir hayvansever ormanda köpekleri beslemek için gittiğinde köpeklerin halsiz olduğunu fark etti. Bunun üzerine, durumu yetkililere bildirdi. Sosyal paylaşım sitelerinden bölgeye yakın olan veterinerlerden yardım istendi. Bir çok hayvansever, toplanarak ormanda köpek aradı. Kurulan seyyar hastanede veteriner hekimler köpeklere serum taktı. Büyükşehir Belediyesi görevlileri köpeklere serum, mama ve ilaç getirdi. Durumu ciddi olan köpekler hayvansever tarafından veteriner kliniğine götürüldü.


Köpekleri kurtarabilmek için sabaha kadar uğraş veren Veteriner Hekim Devrim Baykal, şunları anlattı: “Bu bölgede yaşayan köylülerin köpekleri zehirlediğini duyduk. İstanbul’da hayvan barınakları yetersiz. Ormanda saatlerce köpek aradık. Bulduğumuz 70 köpeği tedaviye aldık. Durumu ciddi olan 6 köpeği kliniklere sevk ettik. Bunların içinden 1 köpek öldü. Buraya seyyar hastane kurduk. 3’ü özel olmak üzere 6 veteriner hekim ve bir çok hayvansever köpekleri yaşatabilmek için mücadele veriyoruz. Hava aydınlanınca ormanda tekrar arama yapacağız. Bir çok köpeğin ormanda öldüğünü tahmin ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Posted in Etiketler: , , |

0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet