YÖK Başkanından İlginç Beyanat;

Yıllardır tüm partilerin koz olarak kullandığı başörtüsü-türban sorununu özellikle çözmediklerini düşünürdüm. Konu bir şekilde uzayıp gidiyordu. 
Şahsen üniversite okuyacak yaşa gelmiş, reşit sayılan, oy kullanan kitlenin kıyafetine karışılmasını rahatsız edici buluyorum.

Neyse asıl dikkatimi çeken konuya geleyim. Yök başkanının tarafsız bir kimliğe sahip olması gerekir, üniversitede hocalık yapan kişilerin görüşlerine karışılması veya fikirleri yüzünden takibe alınmasının akademik özgürlüğe pranga vuracağı  kanaatindeyim.
Şimde aşağıdaki beyanatı okuduğunuzda ne hissediyorsunuz. Ben şahsen rahatsız oluyorum. Hürriyet'den alıntıladığım cümle aynen aşağıdaki gibi;

Kamuoyunda takdir toplayan bir başka icraatımız, başörtüsü ve kılık-kıyafet serbestisiyle alakalıydı. Bunu, üniversite özerkliğinin bir şartı olarak gördük ve yapılan uygulamayı hiçbir zaman tasvip etmedik. Şimdi üniversitelerimizin neredeyse tamamında mesele halledilmiştir. 30-35 civarında hocamızın hala buna karşı duruşu var, onları yakından takip ediyoruz. Yakında bu mesele de hallolmuş olacak.”


Niye takip ediyorsunki, niye yani, bırak adam başörtüsü konusunda ne düşünürse düşünsün, karşı olamaz mı,
bence olabilir, eğer ki bu karşıt görüşlülüğünü sınıfından öğrenci çıkartarak gösteriyorsa o zaman üniversite kendi içinde bu hocaya yaptırım uygulayabilir. Ama fiiili olarak öğrenciye bir sorun çıkartmadığı sürece niye yakın takibe alıyorsunuz ki?

Gerekli kanuni düzenlemeyi yaptığınız takdirde herkes er yada geç uyacaktır nasılsa,
Ne oldu, yıllardır herkes yökü kaldırıyordu, yök hala orada hem de daha da siyasi güce adapte olmuş bir şekilde duruyor.

Bu gün AKP, yarın CHP, bir gün MHP'nin borusu ötecek o yökde. Kılım bu YÖK ile TRT'nin gelen hükümetlere göre ilkesiz, taraflı, kısır döngü uygulamalarına


0 Kişi Yorum Yaptı :

Hürriyet